Homepage »
Actualitate »
Stiri interne
»
Lovitură teribilă pentru polițiștii bolnavi de COVID-19 / Pedepsiți chiar de șefii din cauza cărora au luat virusul ucigaș
Lovitură teribilă pentru polițiștii bolnavi de COVID-19 / Pedepsiți chiar de șefii din cauza cărora au luat virusul ucigaș
De
Narcis Voica.
Publicat pe 18.10.2021 la 23:32
Actualizat pe 18.10.2021 la 23:33
Polițiștii care au fost timiși de șefi în linia întâi, să verifice la domiciliu persoanele carantinate din cauza COVID-19, „benefciază” de niște tăieri salariale considerabile, dacă se îmbolnăvesc, la rândul lor.
- Polițiștii trimiși de șefi să intre în contact cu bolnavii de COVID-19 primesc un „bonus”: minus un sfert din salariu
- Mai mulți polițiști care s-au îmbolnăvit de COVID au primit leafa tăiată
- Motivul: nu au beneficiat de sporurile legale, în cele 14 zile în care au stat în carantină
Situația incredibilă a fost sesizată reporterilor SPYNEWS se diferiți polițiști care s-au trezit cu salariile tăiate, după ce s-au îmbolnăvit de COVID-19. Motivul: în perioada în care au stat acasă, carantinați, nu au avut ore suplimentare, spor de noapte, de periculozitate, normă de hrană ș.a.m.d, sporuri care, de altfel reprezintă jumătate din veniturile lunare. Astfel, tăind jumătate din jumătatea primită cu titlu de „sporuri”, șefii au făcut niște economii serioase la bugetul instituției.
„Legat de salarii, căci și despre ele se vorbește că ar fi foarte mari, am să dau exemplu salariul meu de luna trecută. Am luat salariu 4400 de lei. Ca să nu mai fie nevoie să răspund comentariilor în care voi fi întrebat dacă nu mai am și alte sporuri, norme de hrană etc, scriu aici că cei 4400 de lei reprezintă totalul banilor intrați pe card. Adică e acolo inclus tot. Am 15 ani vechime în poliție, din care 12 petrecuți la rutieră, numai în stradă, și 3 la Serviciul pentru Acțiuni Speciale.
Ba mai mult, se întâmplă ca de multe ori să fiu chemat din timpul liber la câte o percheziție sau altă misiune. La finalul misiunii, scriu într-un registru câte ore am fost la serviciu și, în termen de 60 de zile, sunt obligat să îmi iau acele ore liber. Doar când e posibil, că nu-i posibil mereu. Deci orele suplimentare, (se adună destul de multe în fiecare lună) nu se plătesc, ci se compensează cu timp liber”, a scris Marin Godină pe blogul său.