Mai mulți bani pentru medicii de familie care merg acasă la pacienți pentru a-i vaccina anti-COVID. Anunțul făcut de ministrul Sănătății
Vești bune pentru medicii de familie! Cei care merg acasă la pacienți pentru a-i vaccina anti-COVID vor primi mai mulți bani, conform ultimelor declarații ale ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă. Iată câți bani primesc în prezent medicii de familie care merg direct la ușa pacientului pentru vaccinul împotriva SARS-CoV-2!
- Declarațiile ministrului Sănătăţii, Ioana Mihăilă
- Câți bani primesc în prezent medicii de familie
- Ce se întâmplă cu vaccinarea în mediile rurale
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a făcut marele anunț! Toți medicii de familie care merg acasă la pacienți pentru a-i vaccina impotriva coronavirusului vor primi mai mulți bani decât primesc în prezent.
Mai mulți bani pentru medicii de familie care merg acasă la pacienți
În prezent, medicii de familie primesc 40 de lei pentru fiecare pacient vaccinat, însă nu la domiciliul pacientului, ci în cabinetul medicului. Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat că se are în vedere o anumită ordonanță conform căreia medicii care merg la domiciliu vor primi o sumă mai mare.
Ministrul Ioana Mihăilă a explicat că ținta acestei decizii este încurajarea medicilor de familie, a autorităților locale, dar și a preoților, deoarece ei sunt cei mai apropiați de oameni, mai ales în zonele rurale.
De asemenea, pentru pacienţii cu boli cronice, se va începe vaccinarea în ambulatoriile de specialitate, în condițiile în care persoanele care suferă de boli cronice sunt cele mai predispuse la a dezvolta complicaţii în cazul în care se infectează cu SARS-CoV-2.
Câți medici vaccinează, în prezent, în mediul rural
La sfârșitul lunii aprilie, medicii de familie care mergeau acasă la pacienți pentru a-i vaccina primeau câte 40 de lei, în loc de 30 de lei, suma inițială, pentru fiecare persoană pe care o vaccinau împotriva coronavirusului.
Pentru această sumă, medicii de familie erau obligați să consulte pacientul, să administreze serul, dar și să monitorizeze și să raporteze reacțiile adverse postvaccinare, dacă era cazul. Șeful campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, mărturisea recent că există peste 2.500 de medici de familie care se ocupă cu vaccinarea, iar dintre ei, aproximativ jumătate activează în mediul rural.
”În ceea ce privește topul județelor după numărul total al persoanelor vaccinate în cabinetele de medicină de familie, cele mai multe au fost vaccinate în județul Timiș, peste 13.000 de persoane, urmat de municipiul Bucureşti - 10.665 de persoane, județul Mureș - 9.899 de persoane, Prahova - 9.574 de persoane și Argeș - 9.539 de persoane", a declarat Valeriu Gheorghiță.