În ce condiții masca de protecție trebuie purtată și în mașina personală! Explicația lui Raed Arafat!
S-a aflat în ce condiții masca de protecție trebuie purtată și în mașina personală! Iată explicația lui Raed Arafat!
- În ce condiții masca de protecție trebuie purtată și în mașina personală?
- Explicația lui Raed Arafat!
COVID-19 continuă să facă victime inclusiv în țara noastră, astfel că oamenii trebuie să dea dovadă de responsabilitate și să respecte cu strictețe măsurile impuse de autorități. De curând, cetățenii au aflat că trebuie să poarte masca de protecție inclusiv în mașina personală, în anumite condiții.
În ce condiții masca de protecție trebuie purtată și în mașina personală
Raed Arafat a făcut noi declarații în ceea ce privește coronavirusul. Șeful DSU a spus că în ciuda faptului că circulăm cu mașina personală, masca de protecție trebuie purtată atunci când avem alături un vecin.
Explicația lui Raed Arafat!
Șeful DSU, Raed Arafat, a mai susținut că ar fi bine ca șoferul să conducă mașina cu geamurile puțin deschise, deoarece aerul din habitaclu va putea astfel să circule și în acest mod nu se vor acumula posibili aerosoli încărcați viral.
„Dacă iei vecinul cu tine sau dacă iei pe cineva cu care nu stai de regulă în același loc, în apartament, în casă, în mașină trebuie purtată mască”, a spus Raed Arafat la Digi 24.
Masca de protecție trebuie purtată astfel în cazul în care pasagerii din mașină nu locuiesc permanent împreună. Raed Arafat le mai sugerează oamenilor să se obișnuiească să călătorească cu geamurile puțin deschise pentru realizarea aerisirii.
„În mașină trebuie purtată masca, dacă persoanele din mașină nu sunt întotdeauna împreună și chiar lăsate geamurile un pic deschise pentru aerisire, este un lucru care este bine să se obișnuiască cu el lumea, dacă în mașină sunt pasageri care nu stau împreună de regulă”, a continuat șeful DSU.
Când despre mersul cu taxi-ul, Raed Arafat a spus că se aplică aceeași măsură. Șeful DSU a ținut să sublieze faptul că este de preferat ca oamenii să folosească mașina personală.
„Faptul că oamenii au ieșit cu mașinile personale este un lucru bun, pentru că nu aglomerează transportul public în comun, în același timp, normal că asta înregunează circulația, dar de fiecare dată pentru fiecare chestie există un avantaj și un dezavantaj”, a adăugat Arafat.