Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunț despre noul an școlar! Ce schimbări vor apărea din septembrie
Noul an școlar va începe din toamnă în format fizic, după cum a anunțat astăzi Sorin Cîmpeanu. Ministrul Educației a precizat că nu vor exista școli în care să se mai impună predarea online deoarece numărul cazurilor de infectare va scădea.
- Noul an școlar va începe pe 13 septembrie
- Toți elevii vor fi prezenți fizic la școală
Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, despre noul an școlar. Ce se va întâmpla
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat în această seară la Antena 3 că situația va fi bună din toamnă în ceea ce privește prezența fizică la școală a elevilor.
Acesta a mărturisit că e convins că pe data de 13 septembrie, data de începere a noului an școlar, toți elevii vor fi în școli și nu se va mai impune predarea online.
„Sunt convins că pe 13 septembrie - pentru că aceasta este ziua de începere a cursurilor - vom putea să începem şcoala normală cu prezenţă fizică, fără a avea şcoli în care să se impună un regim de predare online din cauza ratei de infectare crescută”, a spus Sorin Cîmpeanu.
Ministrul Educației a mărturisit că nu va mai fi impusă predarea online, însă de anul școlar viitor se încearcă digitalizarea educației pentru ca niciodată sistemul să nu mai fie luată pe nepregătite.
Școlile care vor să continuare orele online pot face asta, însă nu mai sunt obligate
Sorin Cîmpeanu a declarat că unitățile școlare care vor să facă orele online pentru a experimenta digitalizarea o vor putea face, însă nu va mai fi obligatoriu așa cum s-a întâmplat în anul acesta.
„Sunt convins că vor fi situaţii în care, acolo unde vor fi întrunite toate condiţiile şi mă refer la conectivitate, la disponibilitatea echipamentelor şi la pregătirea adecvată a cadrelor didactice pentru predarea online, în funcţie de specificul disciplinei, se vor putea susţine şi ore online, de data asta voluntar, fără a fi obligat cineva, ci doar cei care doresc să promoveze acest sistem de învăţământ”, a mai spus acesta.
El a mai precizat că pandemia a venit și cu partea ei bună, asta pentru că din acestă cauză s-a ajuns și la concluzia că trebuie îmbunătățit cât mai rapid sistemul școlar digital.
”Unul dintre punctele bune pe parcursul acestei pandemii a fost îmbunătăţirea abilităţilor digitale ale elevilor şi profesorilor şi conştientizarea importanţei predării digitale, acolo unde se potriveşte”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu.