Ninsoarea din România, înfruntată de un preot, cu crucea în mână. Bărbatul a plecat pe străzi: ”Pare mai degrabă ajunul Crăcinului” / FOTO
România se confruntă cu niște temperaturi complet neobișnuite pentru această perioadă, după ce valorile au scăzut drastic și au început ninsorile. Ei bine, acest fenomen a fost înfruntat de un preot, care a ieșit pe stradă cu crucea în mână.
- Ninsoarea a fost ănfruntată de un preot
- Bărbatul a ieșit cu crucea pe stradă
Ninsorile din România le-au ridicat semne de întrebare multor oameni, inclusiv unui preot. Bărbatul nu a stat pe gânduri și a trecut la fapte. La câteva zile după ce a început să ningă în luna aprilie și stratul de zăpadă să se depună, preotul a ieșit pe străzi cu crucea în mână, fără să fie deranjat că afară era un viscol care făcea ca deplasările să fie destul de dificile.
Ninsoarea din România a fost înfruntată de un preot
Totul s-a întâmplat în Bacău, în localitatea Filipești. Un preot a ieșit pe stradă cu crucea, pentru a face Molifta de dinaintea Paștelui. Bărbatul a trecut printr-un moment rar, deoarece în perioadele în care făcea Molifta, nu se aștepta să fie pus la încercare de ninsoarea abundentă și de stratul de zăpadă de pe străzi.
Momentul rar a fost fotografiat și publicat pe contul de Facebook al Bisericii "Sfânta Cuvioasă Parascheva”, unde preotul ține slujbe. Oamenii au fost impresionați de gestul său, dar și surprinși de vremea neobișnuită de afară, despre care au spus că este specifică Crăciunului. Imaginea cu preotul a adunat o mulțime de aprecieri, având în vedere că este o situație mai puțin întâlnită să ningă îna ceastă perioadă din an.
”Doamne ajut, părinte, e foarte bună zăpada, face bine la pământ!", ”După timpul de afară, pare mai degrabă ajunul Crăcinului. Pace şi binecuvântare să ne dea Domnul.”, au comentat oamenii pe Facebook.
Ce este Molifta și când se face
Molifta este o rugăciune tradițională care se face ăn postul Paștelui. În această perioadă, preotul iese pe stradă cu o cruce și intră în casele oamenilor, pentru a sfinții camerele. Preotul face această slujbă cu apă sfințită și agheasmă.
De asemenea, molifta presupune și rostirea unei rugăciuni specifice, pe care o spune preotul în momentul în care sfințește camerele. Molifta din localitatea din Bacău a fost mai deosebită decât cele din restul anilor, din cauza vremii.