Oamenii care au rămas fără case, după explozia de la Crevedia, pot să se mute în containere. Primăria le-a adus în localitate după două săptămâni de la incident
Primăria din Crevedia vine în ajutorul localnicilor care au rămas fără case, după explozia de la Crevedia. Deși firma care deținea stația GPL a promis că va construi casele oamenilor afectați, aceștia au nevoie de un loc unde să stea pentru următoarea perioadă.
- Ce se va întâmpla cu casele oamenilor distruse după explozia de la Crevedia
- Primăria le-a adus containere
În urma exploziei de la Crevedia, o mulțime de oameni au rămas fără case și au fost puși în fața unor situații extreme. Aceștia au trebuit să găsească soluții urgente, însă nu pentru mult timp. Primăria a adus în localitate containere, pe care le pune la dispoziția oamenilor afectați. Nu toți locuitorii au fost încântați de această opțiune.
Oamenii care au rămas fără case după explozia de la Crevedia pot să se mute în containere
O mulțime de familii au luat cu asalt hotelurile, pensiunile sau casele rudelor, neavând un alt loc unde să stea. Explozia din Crevedia le-a distrus casele integral, iar multe trebuie construite de la zero. Acest lucru necesită timp, iar firma care deține stația, responsabilă pentru explozie, a promis că le va construi locuințele.
Ei bine, până atuci oamenii pot să revină în Crevedia și să se mute, împreună cu familiile, în locurile special amenajate pentru ei.
Tot ce trebuie să facă este să depună o cerere și să se mute în containerele pe care primăria deja le-a adus în localitate. Chiar dacă este o opțiune accesibilă într-un moment disperat, nu toți oamenii sunt dispuși să facă acest lucru.
Oamenii fac proteste în localitate
În urmă cu câteva zile, oamenii revoltați s-au adunat în Crevedia și au început să protesteze. Aceștia sunt nemuțumiți de cum a fost gestionată situația morților sau a oamenilor răniți în explozie, pentru care cer să se facă dreptate. Între timp, cei doi patroni ai stației GPL care a provocat dezastrul, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.
”Toate aceste operaţiuni au fost efectuate în scop pecuniar, în pofida deciziilor de ordin administrativ aplicate de autorităţile publice cu atribuţii de supraveghere şi control în materie şi abdicând de la normele elementare ce se impuneau a fi respectate în desfăşurarea acestei activităţi. Faptele descrise au avut drept consecinţă decesul a 5 persoane, vătămarea corporală a altor 54 persoane, 6 case distruse total, 77 case distruse parţial, alte distrugeri materiale semnificative - autospeciale ale echipelor de intervenţie, echipamente de intervenţie, bunuri materiale ale cetăţenilor pe o rază de aproximativ 1 km", au transmis procurorii.