Orașul din România situat la cea mai mare altitudine. Ce găsești când ajungi aici? Imaginile sunt de vis / FOTO
Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că România este plină de locuri de vis, parcă desprinse din povești. Ei bine, în țara noastră există un oraș care este situat la cea mai mare altitudine. Imaginile din acest loc sunt de vis, iar turiștii adoră acest loc. Iată ce găsești când ajungi aici!
- Care este orașul din țara noastră situat la cea mai mare altitudine
- Ce găsesc turiștii care îl vizitează
- Are peisaje de poveste
Un oraș celebru din România este situat la cea mai mare altitudine. Turiștii care ajung aici rămân fascinați de peisajele de poveste. Mulți îl cunosc, dar puțini știu că se află la cea mai mare altitudine.
Orașul din România situat la cea mai mare altitudine
Orașul din România situat la cea mai mare altitudine este Predeal. Turiștii care ajung în Predeal rămân fascinați de pârtiile de schi din Clăbucet, dar și de traseele ce pot fi parcurse în sezonul cald.
Orașul Predeal este atestat documentar din anul 1368 şi s-a aflat aici, timp de sute de ani, vama Transilvania, vamă pe unde mergeau mereu poştalioanele şi caravanele negustoreşti. Pe vremuri, aici s-a dezvoltat cel mai mult schi, dar așa a rămas și până în prezent. Primele pârtii din Predeal au fost făcute în anul 1880.
Orașul Predeal este aflat la cea mai mare altitudine din România, având între 1.040 şi 1.110 metri. În vecinătatea lui se află vârfuri care depăşesc 2.500 de metri, vârfuri precum: Vârful Omu care are 2.505, Munţii Baiului care are 1.847, Piatra Mare care are 1.843 sau Postăvarul care are 1.800.
Pentru digi24.ro, Marius Cătălin Câmpeanu, reprezentantul zonei turistice Predeal, a declarat că din anul 1880 au început să vină oamenii la schi în Predeal.
„Referitor la schi, se pare că încă din anii 1880 am început să avem pe aici activitate de schi dezvoltată de vânătorii de munte care aici aveau o şcoală milirată. La Predeal, ei au fost cei care au fost promotorii mişcării de schi, plus regele Carol, când au şi amenajat zona Clăbucet. Puţini ştiu că odinioară Predealul era mult mai mare decât îl ştim acum. Şi că toată Valea Prahovei avea aceaşi administraţie”, a spus Marius Cătălin Câmpeanu.
De asemenea, reprezentantul zonei turistice Predeal a mai precizat că orașul Predeal a fost, de fapt, o comună, iar interiorul acestei comune era până la Comarnic.
„Predealul a fost la început o comună. Interiorul ei era până la Comarnic. Uşor, uşor Sinaia s-a retras şi a devenit oraş. După aceia şi celelalte două localităţi, Buşteniul şi Azuga. În 1835 a devenit oraş, în 1992 a fost declarat staţiune de interes naţional”, a mai adăugat el.
Ce spune șeful Salvamont Predeal despre stațiune
Apogeul stațiunii Predeal a avut loc în anul 2013, moment în care pe pârtii s-au disputat probe de schi fond, snowboard, dar şi biatlon la Festivalul Olimpic de Iarnă al Tineretului European.
Turiștii care ajung aici susțin că „zăpada este în regulă, pârtia ok, mai liberă acum că au trecut sărbătorile”, „e mişto, sunt pârtiile mai uşoare decât în Azuga sau în Poiană”. De altfel, Mihai Marina, şeful Salvamont Predeal, a spus că stațiunea are șapte kilometri de pârtie.
„Predealul beneficiază de 7 kilometri de pârtii. Sunt uşoare, medi, dificile şi foarte dificile... negre. Pârtiile sunt în fiecare seară amenajate de maşinile de bătut zăpada. Avem zăpadă artificială, în peste 90% din capacitatea pârtiilor este zăpadă artificială, restul este naturală”, a mărturisit el.