Orașul din România unde prețurile la chiriile studențești au explodat. Bucureștiul e mult mai ieftin!
A mai rămas foarte puțin timp până începe facultatea, așa că, în curând, studenții care au ales să își continue studiile în alt oraș decât cel natal, vor începe goana după chirii şi cămine. Orașul din România unde prețurile la chiriile studențești au explodat. Bucureștiul e mult mai ieftin!
- Orașul din România unde prețurile la chiriile studențești au explodat
- Bucureștiul e mult mai ieftin!
Înainte să înceapă facultățile, tot mai mulți tineri studenți, care au ales să își continue studiile în alt oraș decât cel natal, își caută locuințe pe care să le închirieze, pentru o perioadă mai lungă de timp. În timp ce unii aleg să se mute constant, sunt alți tineri cărora le place stabilitatea și aleg să rămână în același loc, cel puțin până când termină facultatea, sau chiar până când își cumpără propria locuință.
Orașul din România unde prețurile la chiriile studențești au explodat
Prețurile sunt într-o continuă creștere, mai ales în oraşele universitare. În Cluj-Napoca, de exemplu, prețurile chiriilor sunt foarte mari. Clujul conduce în topul chiriilor din România, oraşul fiind urmat la mică distanţă de Iaşi, Bucureşti şi Braşov, alte trei centre universitare importante ale României. Urmează apoi Constanţa şi Timişoara, în timp ce Oradea, are încă preţuri suportabile la chirii.
În Cluj Napoca, un apartament cu o cameră, se găsește la cel puțin 320 de euro, în timp ce, în Iași, începând din toamna anului 2022, același imobil, se închiriază un preţ mediu de 270 de euro. Un apartament cu două camere, în care pot locui doi, sau chiar patru studenţi, ajunge în zona Mărăşti, din Cluj-Napoca, la peste 400 de euro, în timp ce la Iaşi o chirie cu două camere într-o zonă aflată la câteva minute de centru, depăşeşte 350 de euro.
Studenții străini caută, în general zonele centrale şi cele aflate în imediata apropiere a universităţilor. Ei sunt dispuși să plătească uneori chiar și peste 500 de euro pentru un apartament cu două camere, în oricare dintre centrele universitare amintite.
Potrivit unor studii realizate de către agenţiile imobiliare, în ultimele luni, în Cluj-Napoca au fost înregistrate scăderi de până la 45%, la Iaşi de 24%, iar la Constanţa, de exemplu, de 17%. Așadar, oferta cererii este tot mai mică.
Citește și Cât costă o porție de hamsii și o bere pe plaja Corbu. Oamenii au crezut că nu văd bine!