Orașul din România unde va fi construit un spital nou. Va avea heliport şi va fi dotat cu aparatură de ultimă generaţie
Într-un oraș din România va fi construit un spital nou! Potrivit primelor informații, unitatea spitalicească va fi construită pe cinci etaje şi va fi dotată cu aparatură de ultimă generaţie. Mai mult, va avea și heliport.
- Într-un oraș din România va fi construit un spital nou
- Unitatea spitalicească va fi dotată cu aparatură de ultimă generație
- Va avea cinci etaje și heliport
În curtea unităţii medicale de urgenţă din Alexandria va fi construit un spital nou. Potrivit informațiilor, noua clădire va fi una modernă, va avea subsol, parte şi cinci etaje și inclusiv heliport. Ar urma ca în această nouă construcție să fie preluate secţiile care, în prezent, funcţionează în corpul C al Spitalului Judeţean de Urgenţă, un corp nemodernizat, scrie antena3.ro.
Un spital nou va fi construit în Alexandria
În Alexandria va fi construit un spital nou, chiar în curtea unităţii medicale de urgenţă din oraş. Noua clădire va fi dotată cu aparatură de ultimă generație, va avea subsol, parte şi cinci etaje și inclusiv heliport.
"Lucrările au început de ieri. Termenul de finalizare este luna septembrie a anului 2025. Valoare proiectului este peste 97 de milioane de lei, dintre care sunt fonduri guvernamentale, buget local și fonduri de la Banca Europeană de Investiții.", a declarat Adrian Gâdea, președintele Consiliului Județean Teleorman, scrie sursa menționată anterior.
Potrivit declarațiilor făcute de președintele Consiliului Județean Teleorman, noul spital va fi construit pe o suprafață totală desfășurată de peste 8.000 de metri pătrați. Vor fi 72 de paturi, şase săli de operaţie, secţie pentru nou-născuţi, secţie de Terapie Intensivă, laborator integrat pe farmacie, centru integrat de hemodializă, saloane de spitalizare de zi şi, așa cum menționam și anterior, terasa imobilului va avea heliport.
"Sunt investiţii extrem de importante pentru un domeniu important. Banii vin din trei surse de finanţare: Banca Euopeană de Investiţii, fonduri guvernamentale prin Compania Naţională de Investiţii şi bugetul judeţului Teleorman. Aici vor fi transferate toate secţiile care în acest moment îşi desfăşoară activitatea în corpul C. Dar vobim de un spital care va avea dotări de ultimă generaţie, atât din punct de vedere al echipamentelor medicale, dar şi al echipamentelor nemedicale şi, de asemenea, condiţiile hoteliere pentru pacienţi se vor îmbunătăţi.", a mai declarat Adrian Gâdea, președintele Consiliului Județean Teleorman.
Orașul din România care va avea un parc fotovoltaic cu peste 15.000 de panouri
Un oraș din țara noastră va avea un parc fotovoltaic. Peste 90 de milioane de euro vor fi alocate județului Bihor pentru dezvoltarea comunităților. O parte din acestă sumă va fi investită într-un parc fotovoltaic cu peste 15.000 de panouri.
"Nu este un secret că Oradea este unul dintre locurile în care revin mereu cu bucurie, iar unul dintre motive este dinamismul dezvoltării comunității. (...) Peste 70.000 de locuitori din județ vor avea acces la rețeaua de apă, vor exista 16 centre de colectare a deșeurilor prin aport voluntar, iar municipiul Oradea va avea un parc fotovoltaic cu peste 15.000 de panouri care are componentă de comercializare, respectiv va produce energie verde, ceea ce este o premieră în România, astfel încât să valorifice cât mai bine potențialul de energie solară și să treacă într-o nouă etapă a dezvoltării, toate aceste proiecte fiind finanțate prin POIM.", a declarat ministrul Marcel Boloș, scrie antena3.ro.