Pensiile speciale ale parlamentarilor din România au fost eliminate! Decizia a fost luată după 382 de voturi
A fost luată o decizie istorică în Parlamentul României. Pensiile speciale au fost eliminate, luni, după ce propunerea a primit 382 de voturi. Așadar, una dintre cele mai așteptate decizii a fost luată, în cele din urmă!
- Pensiile speciale au fost eliminate
- Parlamentarii nu le vor mai primi începând de astăzi
Parlamentarii din România au rămas fără pensii speciale! După o mulțime de discuții în acest sens și dezbateri, decizia a fost luată, luni. Aceasta propunere a fost votată de 382 de persoane, care au contribuit la eliminarea acestor venituri. Deputații și senatorii din România au luat parte la o schimbare istorică în urmă cu doar câteva minute.
Pensiile speciale ale parlamentarilor din România au fost eliminate
Ziua de luni a fost foarte importantă pentru parlamentarii români, deoarece au aflat ce se va întâmpla, în continuare, cu pensiile speciale. În urma voturilor deputaților și senatorilor, 382 dintre aceștia au fost de acord ca aceste venituri să fie eliminate prin lege. Așadar, parlamentarii nu vor mai primi pensii speciale, iar aceasta este o schimbare istorică.
Aceasta propunere legislativă a fost discutată luni, iar în cele din urmă a fost luată o decizie pe care Marcel Ciolacu o vede cu mult optimism. Premierul este de părere că această decizie are o semnificație foarte importantă, care contribuie la reforma tuturor pensiilor speciale. De asemenea, și alte astfel de venituri ar putea să fie eliminate în perioada următoare. Marcel Colacu crede că această schimbare ajută la formarea unui sistem de pensii corect în România.
”Votul de azi are o semnificație aparte pentru întreaga clasă politică. Mesajul lui este că începem reforma pensiilor speciale cu noi înșine. Arătăm în acest fel că avem voința și determinarea să eliminăm pensiile speciale ale parlamentarilor, înainte de a face același lucru cu alte categorii de pensii speciale.
O astfel de reformă ar așeza sistemul de pensii din țara noastră pe baze corecte, cu reguli unitare, aplicabile tuturor. Asta ne va permite să avem un sistem de pensii echitabil și sustenabil pe termen lung.”, a declarat Marcel Ciolacu.
Impozitarea pensiilor speciale a fost schimbată
În urmă cu câteva luni, impozitarea pensiilor speciale a fost schimbată. În urma amendamentului propus, procentul de impozitare a ajuns la 15%. Guvernul și-a propus ca nicio persoană să nu primească venituri mai mari decât cele pe care le încasa în perioada de activitate. Din acest motiv, procentul de impozitare este de 10% pentru pensiile cuprinse între 2001 lei și 6789 lei și de 15% pentru pensii de peste 6.790 lei.