Prețul halucinant cu care se vând jumările în târgurile din România. Clienții au fost șocați: ”Am ajuns să o văd și pe asta”
Jumările sunt o adevărată delicatesă, mai ales în perioada Crăciunului. Românii le gătesc acasă și le savurează în familie. Însă, dacă trebuie să le cumpere din piețe și târguri, clienții sunt nevoiți să plătească un preț halucinant. Cei care au vrut să le cumpere au fost șocați.
- Cât trebuie să plătești pentru un kilogram de jumări
- Suma a întrecut orice imaginație
Românii cumpără des produse tradiționale de la târgurile din România, fiind convinși de autenticitatea lor. Însă. Când vine vorba de jumări, clienții trebuie să facă un adevărat efort financiar.
În general, preparatele tradiționale făcute în casă sunt mai scumpe decât cele din magazine, însă prețul jumărilor le-a pus multor oameni ”pofta-n cui”.
Prețul halucinant cu care se vând jumările în târgurile din România
Așadar, la târgul din Cluj-Napoca, prețul unui singur kilogram de jumări a ajuns la un preț record. Cei care vor să se bucure de aceste delicatese acasă, trebuie să plătească nu mai puțin de 190 lei pentru un kilogram. Prețurile șocante nu se opresc aici, căci o tobă costă 130 lei, iar un parizer de casă se vinde cu 90 lei.
Chiar dacă sunt delicioase, clienții și-au luat gândul de la a le mai cumpăra, astfel că au fost de-a dreptul șocați de cât de mult trebuie să plătească pentru ele.
Prețurile sunt mai mari decât anul trecut, iar oamenii se așteaptă ca acestea să crească și mai mult în perioada următoare, mai ales înainte de Crăciun.
”La minusculul, dar exorbitantul de scump târguleț cu gherete din Piața Unirii am ajuns să o văd și pe asta: un kilogram de jumări (carne de porc cu grăsime, care sunt prăjite până când se rumenesc) la prețul anormal de 190 lei, toba 130 lei și parizerul de casă 90 de lei”, a declarat un client, la știridecluj.ro.
Alimentele ar trebui să fie mai ieftine de sărbători
Guvernul a făcut un anunț important pentru români. Lista alimentelor ieftinite prin ordonanța de urgență a fost extinsă. Mai multe produse vor avea prețul plafonat, iar pe listă se află alimente de bază, precum orez, bulion, margarină care tocată, smântână sau usturoi.
Prețul acestor alimente va rămâne plafonat până în 31 ianuarie 2024. Acest lucru înseamnă că românii se pot bucura de prețuri mici de sărbători.