Primul caz de infectare cu virusul West Nile din România, în acest an
A fost confirmat primul caz de infectare cu temutul virus West Nile, provenit de la țânțari, din România. Rezultatul analizelor persoanei în cauză au fost făcute publcității astăzi, aflându-se că provine din județul Olt, confirmarea fiind una oficială.
- A fost depistat primul caz de infectare cu West Nile din România
- Pacienta provine din județul Olt
O femeie în vârstă de 48 de ani a fost confirmată astăzi ca fiind infectată cu virusul West Nile, provenit de la țânțari purtători. Pacienta este originară din județul Olt, iar după mai multe zile în care a prezentat simptome specifice și s-a simțit rău, a ajuns să se prezinte la medic, fiind confirmată suspiciunea de infectare.
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile din România, în acest an
Potrivit medicului infecționist Virgil Musta, simptomele infecătrii cu virusul West Nile debutează ca o viroză simplă, însoțită de febră, dureri de oase și mușchi. Autoritățile chiar au confirmat existența acestor țânțari purtători în mai multe zone din București, fiind vorba despre cartierelor Eroilor-Universitate, incluzând parcurile Izvor și Cișmigiu, dar și în general zonele verzi, unde umiditatea este crescută.
Tot specialistul de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timșoara a mai afirmat că țânțarii pot transmite două tipuri de encefalite, respectiv West Nile și cea a Europei Centrale. Encefalita este o boală a sistemului nervos, având, asemenea majorității bolilor existente, o rată însemnată a mortalității.
„Ea debutează ca o boală virală, cu febră, dureri de mușchi și oase, la un moment dat începe să doară capul, apar vărsături și după apar fenomenele neurologice, care sugerează diagnosticul de encefalită și urmează să investighezi această encefalită. Și la copii produce aceeași patologie”, a explicat medicul Virgil Musta pentru B1TV.
Persoanele care au fost mușcate de un țânțar ar trebui să se prezinte la medic imediat ce surprind următoarele simptome: dureri persistente de cap, însoțite sau nu de vărsături, putând apărea și alte fonemene neurologice de tipul halucinațiilor, parezelor, iar în cazurile grave, pacienții pot intra în comă.