Procurorii DIICOT au găsit peste un kilogram de droguri în urma perchezițiilor la Complexul Studențesc din Timișoara. Unii dintre suspecți au mai avut probleme cu legea
În urmă cu o zi, procurorii DIICOT au făcut percheziții la mai multe locații din județul Timiș, dar mai ales la Complexul Studențesc din Timișoara. Oamenii legii au găsit peste un kilogram de droguri, iar printre cei 15 tineri vizați erau și persoane care au mai avut probleme cu legea.
- Procurorii DIICOT au făcut percheziții
- Ce au găsit în locuințele studenților
Perchezițiile au continuat în România, iar descoperirile procurorilor DIICOT sunt de-a dreptul uluitoare. În urmă cu o zi, oamenii legii au ajuns în Timiș, la mai multe locuințe și un complex studențesc, unde au făcut percheziții în ceea ce privește traficul de droguri. Au fost vizați atât studenți români, cât și străini, care ar fi vândut substanțe interzise.
Procurorii DIICOT au găsit peste un kilogram de droguri în urma perchezițiilor la Complexul Studențesc din Timișoara
În urma verificărilor au fost găsite peste un kilogram de droguri, din care 1 kilogram de canabis, 800 de grame de hașiș, câteva grame de cocaină și cristal. Astfel, oamenii legii au descoperit că din cele 15 studenți suspectați, câțiva dintre ei au mai avut probleme cu legea în trecut și au mai fost condamnați la închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri.
Așadar, polițiștii au lua măsuri în ceea ce îi privește. 11 dintre cei 15 studenți care ar fi vândut droguri pentru sume cuprinse între 100 și 1.000 lei au fost reținuți.
Ceilalți au fost lăsați în libertate.Studenții își vor petrece următoarele 24 de ore în spatele gratiilor, iar mai apoi vor primi o nouă decizie în acest caz.
”La sediul DIICOT, serviciul Timișoara au fost conduse 15 persoane, în vederea audierii”, a transmis IPJ Timiș.
Percheziții în București și alte 13 județe în urma accesării ilegale unor fonduri europene
În luna octombrie, procurorii DIICOT au făcut percheziții la mai multe adrese din București și alte 13 județe în vederea destructurării unei grupări care ar fi accesat ilegal fonduri europene.
Astfel ar fi câștigat peste 4.000.000 lei. Faptele s-au petrecut în ultimii trei ani, utilizând documente falsificate.
”În această dimineaţă, 24 octombrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Neamţ, sub coordonarea unui procuror de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, pun în executare 46 de mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Bistriţa Năsăud, Bihor, Constanţa, Dolj, Hunedoara, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Timiş, Mureş, Giurgiu, Dâmboviţa şi în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi obţinerea ilegală de fonduri”, conform Poliției Române.