Produsul din România care valorează o mică avere în Europa! Străinii plătesc chiar și 2.000 de euro pentru a-l consuma
Deși pare greu de crezut pentru unii, există câteva produse în țara noastră pentru care străinii sunt dispuși să plătească o mică avere pentru a le consuma. De această dată o să vorbim despre caviarul românesc care este la mare căutare multe țări din Europa deși prețul nu este deloc unul mic.
- Produsul din România care valorează o mică avere în Europa
- Străinii plătesc chiar și 2.000 de euro pentru a-l consuma
În prezent, potrivit informațiilor, caviarul românesc se vinde în țări ca Germania și Elveția chiar și cu 2.000 de euro. Exporturile crescute și sumele practicate vin în contextul în care importurile de icre din Rusia au fost oprite după ce a început războiul din Ucraina în luna februarie a anului 2022.
Caviarul românesc valorează o mică avere în Europa
Ultima perioadă a fost una destul de bună pentru fermele de sturiori din România. De când Rusia a invadat Ucraina, Europa a pus embargo Rusiei, așa că românii fac bani frumoși din exportul de sturion și icre negre.
Anul trecut am vândut în jur de 5 tone, însă anul acesta a crescut cererea de 4, 5 ori. 25 de tone în primele 3 luni şi cu siguranţă o să vindem încă pe atât., a spus Mariana Suciu, administrator fermă piscicolă potrivit observatornews.ro
Tot Mariana Suciu, administratorul unei ferme piscicole din țara noastră spune că în prezent, cererea pentru femele la export a crescut cu aproximativ 80%. În tim ce astfel de exemplare se vând cu cu 30 de euro, caviarul ajunge să valoreze aproximativ 2 mii de euro.
Caviarul românesc, exportat exclusiv din crescătoriile din țară
Exporturile de icre negre și pești pleacă exclusiv din crescătorii, pentru că în România e prohibiţie la pescuit de sturion. Din cauza pescuitului excesiv și a lipsei unor politici adecvate de management al mediului, sturionul din Dunăre a devenit rar, unele specii sunt deja dispărute, iar guvernul român a impus o interdicție de pescuit care durează deja de ani buni.
Turiștii străini spun despre caviarul românesc că este mâncarea miliardarilor și vorbesc despre gustul rafinat al icrelor negre.