Raed Arafat compară alegătorii fără mască cu persoanele înarmate. Șeful DSU reacționează dur: ”Reprezintă un risc și o amenințare”
Pentru că mai este foarte puțin până la alegeri, Raed Arafat a anunțat regulile din secțiile vot, iar acum se află în centrul unui scandal. Șeful DSU reacționează dur și compară alegătorii fără mască cu persoanele înarmate.
- Raed Arafat compară alegătorii fără mască cu persoanele înarmate.
- Șeful DSU a reacționat dur în scandalul măștilor purtate în secția de vot.
Purtarea măștilor de protecție a iscat un adevărat scandal, atât printre cei care-și trimit copiii la școală, dar și pentru cei care așteaptă cu nerăbdare să-și voteze alesul. După ce a anunțat că masca de protecție este obligatorie în sala de vot, Raed Arafat a ajuns direct în mijlocul unei situații fără precedent.
"Discuțiile despre purtarea maștii și despre obligația de a purta masca la intrare în secția de vot continuă, invocând dreptul la vot chiar dacă nu vrea un votant să poarte masca în interiorul secției de vot. Subliniez ca la intrare în secția de vot trebuie să fie asigurată o rezerva de maști pentru cei care dintr-un motiv sau altul ajung la secția de vot fără mască”, a precizat Raed Arafat, scrie Antena 3.
Ulterior, pentru că multe persoane nu acceptă purtarea măștii în secția de vot, declarând că li se încalcă dreptul la vot, dacă nu se prezintă conform regulilor, Arafat a reacționat imediat și a dat exemplu două situații total diferite, dar care, după cum spune, au același efect asupra societății. Astfel, oficialul compară alegătorii fără mască cu persoanele înarmate.
Raed Arafat reacționează dur față de alegătorii fără mască
”Vorbim de o situație ipotetică a unei persoane care nu vrea sa poarte masca. Persoana respectivă ajunge la secția de vot și insistă să intre să voteze dar fără mască. Din punct de vedere al sănătății publice, persoana respectivă este o posibilă sursă de infecție pentru alte persoane aflate în secția de vot, respectiv membrii comisiei și alegatorii care se află în secție. Persoana respectivă reprezintă un risc pentru ceilalți și o amenințare asupra sănătății lor, chiar și dacă persoana respectivă nu crede și nu admite acest fapt. Haideți să luăm o altă situație ipotetică: O persoană se prezintă la secția de vot cu o armă la vedere, ea nefiind condamnată și având la momentul respectiv dreptul să voteze. O lăsăm să intre în secția de vot să voteze sau este oprită la intrare pentru a proteja persoanele aflate în interior?”, a mai precizat șeful DSU.
După această comparație, explicată în detaliu, Raed Arafat a concluzionat faptul că oamenii nu ar trebui să se revolte din cauza măsurilor de protecție, căci aceleași măsuri sunt adoptate și de către alte state, totul pentru a depăși cu bine pandemia de coronavirus.
”În concluzie, pentru binele nostru, haideți să lăsăm dezinformarea și manipularile la o parte, să fim mai înțelepți. Responsabilitatea noastră, a tuturor, este de a ne proteja unii pe alții și de a face tot posibilul ca să trecem împreună prin această situație care va mai dura. Măsurile de protecție nu sunt atât de greu de aplicat și regulile nu diferă de cele din alte țări”, a încheiat Raed Arafat.