Românii au cea mai ieftină masă de Crăciun din Europa. Ce țară se află în topul celor mai scumpe preparate
Sarmalele și cozonacul nu lipsesc de pe mesele românilor, iar aceste alimente sunt mult mai ieftine față de meniul pregătit de străini cu ocazia sărbătorilor. Rezultatele unui studiu a arătat în ce țară se pregătește cele mai scumpe preparate de Crăciun.
- Masa de Crăciun a românilor, cea mai ieftină din Europa
- Ce țară se află în topul celor mai scumpe preparate pentru sărbători
De curând, specialiștii au făcut un studiu în care au analizat meniul care se regăsește pe masa oricărei familii de Crăciun, în 12 țări de pe trei continente. Rezultatele sunt surprinzătoare, căci românii plătesc cel mai puțin pentru meniul din zilele de sărbătoare față de străini.
Meniul românilor, cel mai ieftin din cele 12 țări incluse în studiu
Studiul a arătat că pentru un meniu de patru persoane care să conțină cozonac, sarmale cu mămăliguță și ardei iute, românii trebuie să scoată din buzunar în jur de 26 de euro, o sumă mult mai mică față de prețurile preparatelor din alte țări.
În schimb, la polul opus, se află Germania, țară unde pe masa de Crăciun se regăsesc preparate din gâscă și rață. Astfel, nemții plătesc în jur de 100 de euro pentru meniul de sărbători.
În aceeași categorie intră și Spania, căci femeile nu petrec prea multe ore gătind, ci de sărbători obișnuiesc să ia cina la restaurant. Spaniolii plătesc în jur de 60 de euro pentru meniul de Crăciun, ocupând astfel al doilea loc în clasament, după Germania.
A treia poziție este ocupată de Italia, în timp ce olandezii se situează pe cea de-a patra poziție. De pe masa lor de Crăciun nu lipsește rulada de porc, iar meniul de sărbători ajunge în jur de 45 de euro.