Românii, probleme grave din cauza alergiilor de primăvară. Cum se pot calma simptomele
Românii suferă tot mai mult din cauza alergiilor de primăvară. Printre simptome se numără strănutul, nas înfundat, mâncărime, ochi roșii, lăcrimat sau tuse. Acestea se pot ameliora cu ajutorul unor metode simple.
- Românii, probleme grave din cauza alergiilor de primăvară
- Cum se pot calma simptomele
Alergiile de primăvară fac tot mai multe victime în România. Simptomele sunt neplăcute și îți pot crea numeroase probleme. Pentru a le reduce, poți apela la mai multe metode simple, dar de mare efect.
Românii sunt tot mai predispuși la alergii
Alergia la polen este una dintre cele mai comune forme ale alergiei cu care se confruntă românii. Plantele care polenizează în primăvară eliberează cantități mari de polen în aer, ceea ce poate declanșa reacții alergice la persoanele sensibile.
Simptomele alergiilor de primăvară pot include strănutul frecvent, nas înfundat sau curgător, mâncărime în nas, gât sau ochi, ochi apoși și roșii, tuse sau senzație de presiune în sinusuri. Uneori, aceste simptome pot fi severe și pot afecta calitatea vieții.
Persoanele cu istoric familial sau care au deja alte afecțiuni alergice, cum ar fi astmul sau eczema, pot fi mai predispuse la dezvoltarea lor. De asemenea, persoanele care petrec mult timp în aer liber în timpul sezonului de primăvară sunt mai susceptibile să fie expuse la alergeni.
Cum poți reduce simptomele alergiilor
Simptomele pot fi extrem de neplăcute și nu poți să se bucure de momentele frumoase de primăvară. Pentru a reduce stările neplăcute, poți încerca mai multe metode simple, pe care să le pui în aplicare.
Încearcă să eviți expunerea la alergenii care îți declanșează reacțiile alergice. De exemplu, dacă nu poți suporta polenul, încearcă să stai în interior în timpul perioadelor cu concentrații ridicate de polen în aer, cum ar fi dimineața devreme sau după o ploaie, când aerul este mai curat.
În timpul sezonului de primăvară, încearcă să păstrezi ferestrele închise pentru a reduce intrarea polenului în interior. Utilizarea unui sistem de aer condiționat cu un filtru de aer curat poate ajuta și mai mult la filtrarea aerului.
Utilizarea unui filtru de aer în casă și în mașină poate ajuta la reducerea cantității de alergeni din aerul interior, inclusiv polen, mucegai și praf. Spălarea regulată a hainelor, lenjeriilor de pat și păturilor poate ajuta la îndepărtarea polenului și a altor alergeni care se pot aduna pe acestea.
Utilizarea unui umidificator în casă poate ajuta la menținerea nivelului optim de umiditate în aer, ceea ce poate ajuta la ameliorarea simptomelor de alergie.
În cazuri mai grave, poți apela la medicamente, după o vizită la medic. Dacă simptomele alergiei de primăvară nu pot fi controlate prin măsuri de evitare, antihistaminicele, decongestionantele și corticosteroizii nazali sunt câteva opțiuni pe care le poți lua sub supravegherea unui cadrul medical.