Rugăciunea și meditația au efecte surprinzătoare asupra creierului. Sfaturile oferite de Dr. Vlad Ciurea: "Recomand și pacienților..."
S-a demonstrat că meditația oferă multe beneficii. Deși este bine cunoscută ca o tehnică de reducere a stresului și a anxietății, cercetările arată că poate ajuta, de asemenea, să îți îmbunătățești starea de spirit, somnul, dar și abilitățile cognitive. De asemenea, potrivit declarațiilor făcute de Dr. Vlad Ciurea, rugăciunea și meditația au efecte surprinzătoare asupra creierului.
- Ce efecte are rugăciunea asupra creierului
- Sfaturile oferite de Dr. Vlad Ciurea
Potrivit dezvăluirilor făcute de cunoscutul medic neurochirurg ar fi bine ca oamenii, pe lângă rutina pe care o au în fiecare zi, să introducă și rugăciunea.
Rugăciunea și meditația au efecte surprinzătoare asupra creierului
Prezent în cadrul unei emisiuni, dr. Vlad Ciurea a dezvăluit că rugăciunea și meditația au efecte surprinzătoare asupra creierului. Rugat să detalieze, cunoscutul medic neurochirurg a spus că există multe teorii în acest sens, dar o va spune pe cea care îi convine..
”Rugăciunea propriu-zisă reprezintă ceva ce noi, ancestral, am moștenit din moși-strămoși. Ne rugăm pentru sănătate, ne rugăm pentru copii, ne rugăm pentru părinți, ne rugăm pentru mâncare Dă-ne nouă pâinea cea de toate zilele. Aceasta este rugăciunea, a te ruga cu un scop. Și cui te rogi? La ființa supremă”, a spus dr. Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.
Ulterior, specialistul a vorbit despre diferența dintre rugăciune și meditație, punctând că, spre deosebire de meditație, în opinia sa, ”rugăciunea este în gând sau exterioară, într-o anumită poziție a capului, a ochilor, a mâinilor, a feței, în totalitate în sus, înspre ființa divină. Ne înălțăm și ne rugăm”, iar meditația este ”interioară, în care eu cu mine însumi meditez la ceva care pe mine mă preocupă, mă preocupă, mă interesează, bolile pe care le am eu și meditez ca să îmi creez numai gânduri bune și să ies dintr-un complex de boală pe care îl am”.
Procesul de vindecare la cei care se roagă este mult mai bun decât la cei care nu se roagă
Potrivit declarațiilor făcute de specialist, procesul de vindecare al persoanelor care se roagă este mult mai bun decât cel al persoanelor care nu se roagă,
”Meditația să inducă o stare benefică centrilor nervoși. Procesul de vindecare la cei care se roagă este mult mai bun decât la cei care nu se roagă. Pacienții care sunt sub rugăciune, sub credință, sunt mult mai înțelegători și actul chirurgical, eu fiind chirurg, se desfășoară în condiții mult mai bune. De aceea recomand și pacienților să se roage, dar recomand și chirurgilor”, a mai spus neurochirurg Vlad Ciurea.