Cum ar arăta școala din 14 septembrie! Clase de 15 elevi, profesori cu mască de protecție. Anunțul făcut de Alexandru Rafila!
A mai rămas foarte puțin până la începe noului an școlar, dar iată cum ar arăta totul din 14 septembrie. Clase de 15 elevi, profesori cu mască de protecție. Anunțul făcut de Alexandru Rafila!
- Noul an școlar începe pe 14 septembrie!
- Cum ar arăta școala în contextul pandemiei de coronavirus!
Pandemiea de coronavirus a schimbat total tot sistemul de învățământ românesc, însă Alexandru Rafila spune că ar arăta școala începând cu 14 septembrie. Vor exista multe reguli obligatorii, atât pentru elevi, dar și pentru profesori!
Anunțul lui Alexandru Rafila. Cum ar arăta școala din 14 septembrie. Profesori cu mască de protecție și clase de 15 elevi!
România e pregătită să primească cu emoție noul an școlar, care din cauza pandemiei de coronavirus generate la nivel global a schimbat cu totul învățământul.
Ei bine, Alexandru Rafila, Reprezentatul României la Organizația Mondială a Sănătații spune ce reguli noi vor exista din toamnă și cum va arăta, de fapt, școala românească în tot acest timp.
Profesorii, și întregul personal auxiliar vor trebui să respecte regule clare, iar același lucru îl vor face și elevii!
„Trebuie măsuri flexibile, nu există două şcoli la fel. Riscul epidemiologic nu e similar. Am şcoli unde am 15 elevi într-o clasă, am şcoli unde am 40 de elevi într-o clasă. Deci fiecare şcoală ar trebui să poată să îşi organizeze un program de învăţământ care să fie corelat cu posibilităţile şi cu evaluarea de riscuri din şcoala respectivă. Ar trebui să le dăm două- trei-patru variante, iar una dintre ele să fie adoptată de o anumită şcoală”.
Aceasta a ținut să precizeze că elevii vor trebui să fie doar câte 15 în clasă, băncile să fie poziționate la 1,5 metri distanță și cumva să fie limitată interacțiune cu alți elevi din alte clase.
„Cred că o clasă fizică ar trebui să aibă 15 elevi. Băncile sau mesele la care sunt aşezaţi aceşti elevi ar trebui să fie undeva la 1,5 metri una de cealaltă. Adică copiii să fie la această distanță unul de celălalt, că mai există și dimensiunea băncii. Cred că este important să limităm, cât este posibil, interacţiunea copiilor din clase diferite, pentru că dacă apare într-o clasă un caz, să nu mai avem niciun fel de problemă. Pot să iasă din clasă, dacă găsim o soluţie de decalare a pauzelor şi lucrul acesta cred că este perfect posibil, să ai la 10 minute interval pauzele, nu este o problemă”, a mai ținut să spună.
În ceea ce privește purtarea măștii, Alexandru Rafila susține că profesorii trebuie să le poarte permanent, însă la elevi încă sunt discuții: dacă să le poartă tot timpul sau doar pe parcursul pauzelor!