Spania a detectat primul caz suspect de febră hemoragică Marburg. Peste 200 de persoane se află în carantină
Spania este una dintre țările din Europa unde mulți români au ales să se stabilească pentru a duce un trai decent. Însă, după virusul COVID-19, care a afectat o mare parte din populația din Peninsula Iberică, se pare că, acum, țara a detectat un alt caz de boală. Spania se confruntă cu primul caz suspect de febră hemoragică Marburg. Peste 200 de persoane se află în carantină. Ce presupune această boală?
- Spania a detectat primul caz suspect de febră hemoragică Marburg
- Peste 200 de persoane se află în carantină
Spania se confrunta cu primul caz suspect de febră hemoragică Marburg. Peste 200 de persoane se află în carantină.
Spania a detectat primul caz suspect de febră hemoragică Marburg
Spania se află sub alertă medicală. Țara situată în Peninsula Iberică a detectat primul caz suspect de febră hemoragică Marburg. Aceasta este o boală infecţioasă mortală care a dus la carantinarea a peste 200 de persoane în Guineea Ecuatorială, până acum. Acesta este anunțul recent, făcut de autorităţile medicale din regiunea Valencia.
Astfel, un bărbat în vârstă de 34 de ani a călătorit recent în Guineea Ecuatorială. Acesta a fost transferat de la un spital privat într-o unitate de izolare la un spital din Valencia, după infectarea cu această boală. Acum, el așteptă rezultatele analizelor.
Ce este boala Marburg
Marburg este un virus care poate avea o mortalitate de până la 88%. Acestea sunt datele precizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Momentan nu există vaccinuri sau alte tratamente antivirale aprobate împotriva acestei noi boli apărute în Spania.
Până la data de 13 februarie, Guineea Ecuatorială a carantinat peste 200 de persoane în provincia Kie-Ntem. Aici au fost detectate primele cazuri de febră hemoragică.
Țara situată în Africa centrală a raportat, până în prezent, 9 decese şi 16 cazuri suspecte de îmbolnăvire cu acest nou virus. Simptome noii boli includ febra, starea de oboseală accentuată, voaă cu sânge şi diareea. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunțat că a început investigațiile epidemiologice în Guineea Ecuatorială.