Live acum Un show păcătos
Prime time
Homepage » Actualitate » Stiri interne » Femeia atacată de urs, în Bușteni, a fost găsită moartă! Victima avea 19 ani! Nu i se poate recupera cadavrul

Femeia atacată de urs, în Bușteni, a fost găsită moartă! Victima avea 19 ani! Nu i se poate recupera cadavrul

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 09.07.2024 la 18:14 Actualizat pe 09.07.2024 la 21:57

Femeia care a fost atacată de urs astăzi, pe traseul Jepii Mici, a fost găsită fără suflare, potrivit anunțului făcut de reprezentanții Salvamont Prahova.

Un apel la 112 anunţă, marţi după amiază, că o tânără a fost atacată de un urs, pe un traseu montan din apropierea staţiunii Buşteni din judeţul Prahova

Profimediaimages.ro

UPDATE ora 21:30

Cu puțin timp în urmă, reprezentanții Salvamont Prahova au anunţat faptul că misiunea de recuperare a trupului neînsufleţit s-a încheiat. Acesta va fi dus la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.

„Din informațiile pe care le avem, ursul a atacat-o pe tânără pe potecă, a tras-o în vegetația de lângă potecă și undeva în această vegetație a scăpat-o într-o prăpastie și a căzut acolo. Ursul a coborât după ea, iar persoana care a rămas în potecă și a văzut tot ce s-a întâmplat a sunat la 112 și de aici s-a declanșat acțiunea de recuperare sau de salvare.

Cei de la jandarmi au venit și au recuperat persoana care a rămas în potecă, iar colegii mei au coborât jos în prăpastie, unde din păcate, leziunile pe care le avea victima erau incompatibile cu viața.

S-a încercat extragerea trupului cu elicopterul, dar valea era foarte îngustă, nu s-a putut face trolierea, iar colegii mei, au fost 12 salvamontiști, au fost acolo și au început coborârea terestră, coborâre care s-a terminat în urmă cu câteva minute.

Ursul a fost tot timpul în apropiere, probabil a considerat că este prada lui sau trofeului și a încercat să-l recupereze. Nu i-a atacat pe colegi, dar aceștia au strigat, și-au făcut simțită prezența și n-au avut probleme.

Probabil specialiști în domeniu pot să ne spună ce se întâmplă cu animalele, de au un asemenea comportament. Ursul poate fi turbat, se poate îmbolnăvi de această boală și poate să acționeze neprevăzut. Poate din cauza căldurii.

Nu cred că el a fost surprins în potecă de de victimă și luat pe neașteptate, pentru că ei au niște simțuri foarte bune și cu siguranță simțeau persoana de la distanță. Deci nu avem foarte multe informații, dar probabil cineva va va studia ce s-a întâmplat sau care e comportamentul animalelor în această perioadă și va identifica ce s-a întâmplat.

Este regretabil, e un traseu circulat de turiști, este păcat că animalele s-au învățat, vin în preajma lui, dar sperăm că se vor lua măsurile necesare și turismul montan se va putea desfășura în siguranță.”, a relatat șeful Salvamont România, scrie antena3.ro.

UPDATE

Femeia atacată de urs în timp ce se afla pe un traseu montan din apropierea staţiunii Buşteni din judeţul Prahova a fost găsită moartă. Victima avea 19 ani.

„Am fost anunțați că o turistă a fost atacată de urs pe traseul Jepii Mici, în apropiere de Valea Spumoasă. O echipă de intervenție a Salvamont Prahova s-a deplasat în zonă și, în urmă cu puțin timp, au coborât în rapel pe firul văii, unde au găsit victima, din păcate decedată”, se arată pe pagina de Facebook a Salvamont Prahova.

Potrivit antena3.ro, trupul său este greu de recuperat, pentru că terenul este accidentat, iar ursul este în continuare în zonă.

„O echipă de intervenție a Salvamont Prahova s-a deplasat în zonă și, în urmă cu puțin timp, au coborât în rapel pe firul văii, unde au găsit victima, din păcate decedată. Operațiunea de recuperare este extrem de dificilă, din cauza terenului accidentat și a prezenței în continuare a ursului, care se află la aprox. 10-15 m de salvatorii montani. Turistul care a văzut întregul eveniment și a sunat la 112, a fost preluat de către jandarmii montani și coborât în Bușteni”, se arată în comunicat.

-------------------------------------------------------------------------------

O femeie a trecut prin clipe de groază după ce a fost atacată de un urs, în Bușteni. Tânăra ar fi fost mușcată de animla în timp ce se afla pe un traseu montan din apropierea staţiunii Buşteni din judeţul Prahova. În prezent, victima este de negăsit. Jandarmii montani încă o caută.

Scene de groază s-au derulat astăzi pe un traseu montan din apropierea staţiunii Buşteni din judeţul Prahova, acolo unde o femeie ar fi fost atacată de un urs. Autoritățile au fost alertate prin apel la 112 despre acest incident.

Tânără atacată de urs, în Bușteni! Femeia mușcată de animal e de negăsit

Animalele sălbatice fac o nouă victimă! O femeie a fost atacată de un urs, în Bușteni! Tânără se afla pe un traseu montan din apropierea staţiunii Buşteni din judeţul Prahova când fiara s-ar fi năpustit asupra ei și ar fi mușcat-o.

Autoritățile au fost alertate prin apel la 112 despre incident, iar la fața locului au intervenit rapid reprezentanţi ai Jandarmeriei Montane şi ai Salvamont.

Femeia nu a fost găsită încă. Potrivit unor surse locale citate de stiripesurse.ro, în urma acestui incident au fost alertați și salvamontiştii, dar şi un elicopter SMURD de la Braşov.

Doi copii au fost atacați de un urs în Sibiu

Cu ceva vreme în urmă, un caz asemănător s-a petrecut în Sibiu. Atunci, doi copii au fost atacați de urs în localitatea Armeni. Unul din ei a fost mușcat de șold și de cap.

„În urma unui apel venit pe numărul unic de urgență 112, din partea unui cetățean care semnala faptul că doi copii au fost atacați de un urs la marginea satului, pompierii militari din cadrul ISU Sibiu, au intervenit de urgență, cu un echipaj SMURD cu medic, în localitatea Armeni, comuna Loamneș pentru a acorda îngrijiri medicale unor minori în vârstă de aproximativ 8 și 11 ani. La fața locului, cei doi copii erau conștienți, cooperanți și stabili, unul dintre ei fiind transportat la CPU Luther cu plăgi mușcate la nivelul scalpului și șoldului”, a precizat ISU la momentul respectiv.

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Femeia atacată de urs, în Bușteni, a fost găsită moartă! Victima avea 19 ani! Nu i se poate recupera cadavrul
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Meteo
Încep ninsorile în România, din acest weekend! Meteorologii au transmis informații de ultim moment
  • Se anunță weekend cu ninsori în România
  • Lista zonelor afectate
Emisiuni TV
Mihai de la Mireasa, declarații despre sacrificiile pe care este dispus să le facă pentru o relație. Este sau nu dispus să schimbe orașul
  • Mihai interacționează cu Alexia la Mireasa
  • Cât de departe este dispus să meargă pentru o relație
Showbiz intern
Soțul Ancăi Molnar, gest suprem de dragoste la trei luni de la moartea ei! Claudiu încă îi simte prezența | FOTO
  • Anca Molnar s-a stins din viață după o boală grea
  • Cum se simte soțul ei, la trei luni de la moartea ei
Emisiuni TV
Invitat surpriză în platoul emisiunii Mireasa – Capriciile Iubirii! Geanina Ilieș le dă concurenților cele mai bune sfaturi în dragoste! | FOTO
  • Geanina Ilieș este invitatul surpriză la Mireasa - Capriciile Iubirii
  • Apariție fabuloasă în platoul emisiunii
Beauty & Lifestyle
Moduri prin care să elimini mirosul de fum de țigară din haine. Nu trebuie să folosești mașina de spălat
  • Moduri prin care să elimini mirosul de fum de țigară din haine
  • Nu trebuie să folosești mașina de spălat
Stiri interne
”Șacalul” s-a întâlnit cu polițiștii în ziua în care ar fi ucis cea de-a doua victimă! De ce s-a prezentat singur la secție
  • ”Șacalul” a mers singur la poliție în ziua în care ar fi ucis-o pe cea de-a doua victimă
  • Ce s-a întâmplat, de fapt
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Pățania hilară a unui american la prima vizită în România, când a vrut să ia un taxi: "Eram roșu de rușine când mi-a spus ce înseamnă"
recomandare pe as.ro
Ce a putut să spună Valentina Pelinel despre socrii ei! Detalii rare despre părinţii lui Cristi Borcea
Romania TV
Bomba bombelor în showbiz. Fiul Andreei Esca rupe tăcerea despre relaţia cu Laura Giurcanu. Avem imaginile
Romania TV
Cum arată casa de vacanță a Mihaelei Bilic. Este în inima pădurii și pare ruptă din basme. Nu are electricitate și nici apă curentă sau gaze
recomandare pe antena3.ro
O filmare din Coreea de Nord arată ce pățesc niște fete care au fost prinse uitându-se la filme sud-coreene. Imaginile au provocat șoc
recomandare pe antena3.ro
Cele mai spectaculoase ținute de la MTV Music Awards 2024. Cum au apărut vedetele pe covorul roșu
recomandare pe antena3.ro
O femeie a decis să facă în joacă un test ADN și a descoperit că a crescut timp de 12 ani fiul unui străin
recomandare pe playtech.ro
Îți aduci aminte de Aylin Cadîr din trupa Pops? Cum arată la 20 de ani de la lansarea în muzică
recomandare pe playtech.ro
Angela Gheorghiu, UMILITĂ și HUIDUITĂ la un concert. Ce a pățit faimoasa soprană
recomandare pe redactia.ro
Distrus de durere în pușcărie. Cum a primit Gabriel Vasiliu vestea morții soției sale în Olanda
recomandare pe redactia.ro
Cine este stewardesa din Bistrița care a fost găsită moartă în Japonia. Avea 30 de ani și o viață înainte
recomandare pe Ciao.ro
Doliu imens în televiziune! A murit prezentatorul Insulei Faimoșilor în urma unui infarct
recomandare pe shtiu.ro
60 de grade în vara anului 1931 la București. '60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi', titrau ziarele vremii
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
recomandare pe bzi.ro
Ispita Diandra arată senzațional după ce a slăbit 8 kilograme! Ține post negru luni, miercuri și vineri
recomandare pe bzi.ro
Irina Loghin a ajuns la poliție! „Sunt extrem de supărată și întristată!”
recomandare pe dailybusiness.ro
România înfruntă UE. Burduja cere compensații urgente pentru prețurile exorbitante la energie!
recomandare pe dailybusiness.ro
Românii au cheltuit 585 de miliarde de lei pe cumpărături. Mâncarea a generat o EXPLOZIE de cheltuieli
recomandare pe Jurnalul.ro
Opriți mâncarea falsă: originea pe etichetă. Top 10 cele mai falsificate produse
recomandare pe a1.ro
Adelina Chivu, primul interviu după anunțul că ea și Mihai Morar prezintă X Factor România. A revenit în televiziune după 16 ani