Va ajunge Bucureștiul în situația epidemiologică din Suceva? Explicațiile îngrijorătoare ale lui Alexandru Rafila: ”Va exista un salt în secțiile ATI”
Va ajunge sau nu Bucureștiul în situația epidemiologică de acum câteva luni din Suceava? După ce numărul cazurilor de infectări cu COVID-19 a crescut, Alexandru Rafila vine cu explicații îngrijorătoare.
- Masca de protecție ar trebui purtată non-stop în București.
- Alexandru Rafila spune cum va arăta situația din Capitală săptămâna viitoare.
Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a făcut câteva precizări deloc bune despre situația epidemiologică din Capitală. Profesorul mărturisește că ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile, la nivel de noi infectări, dar și la ATI, va avea un răsunet săptămâna care urmează.
„Săptămâna viitoare va fi răsunetul acestei săptămâni, când avem 4.000 sau peste 4.000 de cazuri. Ceea ce înseamnă că, din nou, va exista un salt și în secțiile de terapie intensivă”, a spus Alexandru Rafila, scrie DIGI24.
Alexandru Rafila spune cum va fi situația din București săptămâna viitoare
Însă, deși spune că zilele următoare vor fi cruciale, Rafila privește partea plină a paharului fiind de părere că bucureștenii nu vor ajunge să trăiască situația epidemiologică ce a avut loc în această primăvară în Suceava. Motivul ar fi multiplele posibilități spitalecești din București.
„N-aș spune că Bucureștiul are aceeași problemă cum a avut Suceava în primăvară, pentru că e un oraș mult mai mare, are mult mai multe posibilități din punct de vedere al asistenței medicale, dar cu siguranță o astfel de măsură poate fi luată fără niciun fel de problemă”, a completat reprezentantul OMS.
Totodată, pentru a nu trăi calvarul prin care au trecut moldovenii, profesorul are și o soluție pentru ca numărul infectărilor să nu mai crească. Alexandru Rafila este de părere că purtarea măștii de protecție este vitală, măsură ce nu trebuie impusă, ci explicată oamenilor, lucru pe care autoritățile nu l-au făcut.
„Nu cred că măsura în sine este cea mai importantă. Cred că cel mai important este să ne adaptăm mesajele, astfel încât oamenii să resimtă ei nevoia de a purta masca în spațiile publice. Nu trebuie neapărat să le impunem, dar trebuie să le explicăm într-un mod cât se poate de clar ca să realizeze acest lucru”, a mai precizat Alexandru Rafila.