Vești bune pentru o anumită categorie de români! Cine sunt cei care pot primi teren gratuit pentru a-și contrui casă. Care sunt regulile
Vești bune pentru o anumită categorie de români! Este vorba despre tinerii de până în 35 de ani care doresc să își construiască o locuință. După ce Guvernul a modificat normele metodologice, tinerii care vor să primească teren gratis, de la stat, pentru a-și face casă, o pot face mult mai ușor. Iată care sunt condițiile.
- Cine sunt românii care pot primi gratuit teren pentru a-și construi casă
- Care sunt condițiile
Potrivit legii 15/2003 există posibilitatea „atribuirii, la cerere, tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani a unei suprafeţe de teren, din terenurile aflate în domeniul privat al unităţilor administrativ-teritoriale, pentru construirea unei locuinţe proprietate personală”.
Românii pot primi gratuit teren pentru a-și construi casă
Românii cu vârste de până în 35 de ani, care doresc să își construiască o locuință, pot primi mult mai ușor teren de la stat, gratuit.
Potrivit avocat.net., artibuirea terenului se face în folosinţă gratuită pe durata existenţei locuinţei proprietate personală, în limita suprafeţelor disponibile, prin hotărâre a consiliului local, în ordinea de prioritate stabilită pe baza unor criterii aprobate prin hotărâre a consiliului local.
Suprafeţele de teren care pot fi date tinerilor sunt:
- între 150 m² şi 300 m² - în municipii şi sectoarele municipiului Bucureşti;
- între 250 m² şi 400 m² - în oraşe;
- între 250 m² şi 1.000 m² - în comune şi sate.
Care sunt condițiile pentru a primi un teren gratuit, de la stat
Potrivit informațiilor, românii cu vârste de până la 35 de ani pot cere un teren pe care să-și construiască o casă, proprietate personală, dacă îndeplinesc următoarele condiţii:
- au împlinit vârsta de 18 ani;
- la data depunerii cererii, precum şi la data rezolvării acesteia nu au avut sau nu deţin în proprietate o locuinţă ori un teren destinat construirii unei locuinţe proprietate personală, atât în localitatea în care se solicită atribuirea în folosinţă a unui teren, cât şi în alte localităţi.
- În funcție de fiecare situație în parte, pe lângă cele amintite, consiliile locale pot stabili criterii suplimentare pentru atribuirea terenurilor.