Virusul West Nile a făcut o nouă victimă! O femeie în vârstă de 67 de ani, din Dolj, a murit la spital
Virusul West Nile, transmis de țânțari, ar fi făcut o nouă victimă. Este vorba despre o femeie în vârstă de 67 de ani, din Dolj, care a murit la spital. Potrivit informațiilor, pacienta decedată a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova cu meningoencefalita cu lichid clar.
- O femeie de 67 de ani, care ar fi avut virusul West Nile a murit, la spital
- Victima a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova cu meningoencefalita cu lichid clar
O femeie în vârstă de 67 de ani, din localitatea doljeană Seaca de Câmp, a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova cu meningoencefalita cu lichid clar. Cadrele medicale de acolo au făcut tot posibilul pentru a-i salva viața însă, din păcate, starea ei de sănătate s-a agravat și, în cele din urmă, a murit.
O femeie de 67 de ani, care ar fi avut virusul West Nile a murit, la spital
Virusul West Nile, transmis de țânțari, a făcut o nouă victimă. Este vorba despre o femeie în vârstă de 67 de ani care ar fi ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova cu meningoencefalita cu lichid clar.
Potrivit spuselor reprezentanților Direcției de Sănătate Publică din Dolj, pacienta avea mai multe probleme de sănătate, fiind vorba, totodată, despre cel de-al doilea caz de infecție cu virusul West Nile din județ, scrie antena3.ro.
În urmă cu trei zile, un bărbat din Dolj a fost confirmat cu virusul West Nile, fiind primul caz de acest gen, din 2023, din județ. În prezent, pacientul în vârstă de 57 de ani se simte mai bine, având o evoluție pozitivă a stării de sănătate.
Care sunt simptomele virusului West Nile
Majoritatea oamenilor care se infectează cu acest virus nu prezină simptome. Boală febrilă (febră) la unele persoane. Aproximativ 1 din 5 persoane infectate dezvoltă febră cu alte simptome, cum ar fi dureri de cap, dureri de corp, dureri articulare, vărsături, diaree sau erupții cutanate.
Majoritatea persoanelor cu boli febrile din cauza virusului West Nile se recuperează complet, dar oboseala și slăbiciunea pot dura săptămâni sau luni.
Simptomele grave pot apărea doar la câțiva oameni. Aproximativ 1 din 150 de persoane infectate dezvoltă o boală gravă care afectează sistemul nervos central, cum ar fi encefalita (inflamația creierului) sau meningita (inflamația membranelor care înconjoară creierul și măduva spinării).
Simptomele bolii severe includ febră mare, dureri de cap, rigiditate a gâtului, stupoare, dezorientare, comă, tremor, convulsii, slăbiciune musculară, pierderea vederii, amorțeală și paralizie. Boala severă poate apărea la persoanele de orice vârstă; cu toate acestea, persoanele cu vârsta peste 60 de ani sunt expuse unui risc mai mare de a se îmbolnăvi grave dacă sunt infectate.
Persoanele cu anumite afecțiuni medicale, cum ar fi cancerul, diabetul, hipertensiunea arterială, bolile de rinichi și persoanele care au primit transplant de organe, sunt, de asemenea, expuse unui risc mai mare. Recuperarea după o boală gravă poate dura câteva săptămâni sau luni. Unele efecte asupra sistemului nervos central pot fi permanente. Aproximativ 1 din 10 persoane care dezvoltă o boală gravă care afectează sistemul nervos central moare.