3 idei de deserturi sănătoase. Cum să te menții în formă, chiar dacă mănânci dulce
Vrei să ai în continuare un stil de viață sănătos, însă dulciurile îți cam fac cu ochiul și nu te poți abține?! Ei bine, există o mulțime de variante la fel de dulci, însă sănătoase, pentru care nu trebuie să îți faci griji, atunci când vine vorba despre kilogramele în plus. Iată 3 idei perfecte pentru toți pofticioșii!
- Rețetă de fursecuri cu ovăz
- Orez cu lapte, scorțișoară și lămâie
- Brioșe cu fructe
3 idei de deserturi sănătoase, perfecte pentru orice vârstă. Fie că gătești pentru copii sau pentru bunici, următoarele deserturi sunt pe placul tuturor, cât se poate de simple și eficiente, gata într-un timp record.
3 idei de deserturi sănătoase
Rețetă de fursecuri cu ovăz
Ingrediente
3 banane, foarte moi (genul acela pe care copiii nu vor cu niciun chip să îl mănânce);
2 căni fulgi de ovăz;
½ cană mix goji și agrișe;
1 linguriță esență de vanilie;
⅓ cană de lapte;
½ linguriță de bicarbonat de sodiu
Mod de preparare:
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade și în tavă se pune o foaie de copt, cu puțin ulei. Se pasează bananele, cu o furculiță. Ovăzul și fructele uscate se adaugă în bol, peste banane. Se amestecă toate ingredientele, cu furculița.
Compoziția rezultată se pune cu lingura în tavă, așadar fursecurile se lasă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, iar apoi sunt numai gata de servit.
Orez cu lapte, scorțișoară și lămâie
Ingrediente:
150 gr orez
200 ml apa (un pahar)
1 litru lapte
200 ml smantana de gatit
50 gr zahar
coaja de la o lamaie (fasii, nu razuita)
zahar vanilat (sau esenta de vanile)
putina sare
scorțișoară
Mod de preparare:
Se spală orezul și se pune la fiert cu 200 de mililitri de apă. Se adaugă treptat laptele, smântâna de gătit și coaja de lămâie și se amestecă foarte bine. După ce a dat în fiert, se dă focul la mic și se amestecă des, timp de 15 minute.
După ce orezul a fiert, se ia cratița de pe foc și se acoperă cu un capac. Se lasă așa pentru aproximativ 5 minute, pentru ca orezul să absoarbă tot laptele. Se poate servi cu scorțișoară sau cu puțină dulceață de vișine.
Brioșe cu fructe
Ingrediente
325 g făină
150 g zahăr tos
1 plic praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
1/2 linguriță sare
coaja rasă de la o lămâie/portocală
1 ou
120 ml ulei de floarea soarelui
240 ml lapte bătut
1 linguriță esență vanilie
200 g fructe de pădure proaspete/congelate
Mod de preparare
Se amestecă făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea și coaja de lămâie rasă într-un bol. Într-un alt bol se amestecă următoarele ingrediente: oul bătut ușor, cu uleiul, laptele bătut și esența de vanilie.
Compoziția din cel de-al doilea bol se toarnă peste cea din primul bol și se amestecă până se incorporează toată făina. Compoziția se toarnă în forme de brioșe, iar tava se da la cuptor, la 190 de grade. Lasați brioșele cam 30 de minute la cuptor și sunt gata de servit.