Rețeta de piure de urzici și ștevie a Claudiei Radu. Fosta concurentă de la Chefi la cuțite te învață cum să gătești în doar câteva minute!
Publicat pe 26.04.2021 la 13:41 Actualizat pe 26.04.2021 la 13:41
Claudia Radu le-a dezvăluit fanilor din mediul online câteva dintre secretele sale culinare! Fosta concurentă de la „Chefi la Cuțite” le-a prezentat astfel acestora o rețetă pe cât de gustoasă, pe atât de simplă, de piure de urzici și ștevie. Iată cum poți găti preparatul în doar câteva minute!
- Cum arată rețeta de piure de urzici și ștevie a Claudiei Radu.
- Fosta concurentă de la Chefi la cuțite le-a explicat fanilor cum să gătească rapid.
Claudia Radu le-a propus fanilor o rețetă de piure de urzici și ștevie
Claudia Radu și-a surprins plăcut toți fanii cu o rețetă savuroasă! Dacă nu v-ați apucat încă de preparatele pentru Paște, atunci puteți încerca cu încredere preparatul propus de fosta concurentă de la „Chefi la cuțite”, de piure de urzici și ștevie, căci se anunță a fi unul extrem de delicios! Potrivit spuselor tinerei, aceasta a ales să facă acest fel de mâncare, deoarece este o mare fană a verdețurilor, mai ales primăvara.
Ingredientele de care ai nevoie și modul în care se prepară
Pentru această rețetă simplă, Claudia Radu le-a transmis fanilor că au nevoie de următoarele: 600-700 g mix de urzici și ștevie, unt (aprox. 15 g), verdețuri, 200 ml smântână pentru gătit, sare, piper măcinat, 2 fire de usturoi verde și un ou de rață poșat, opțional.
În continuare, tânăra le-a explicat fanilor cum trebuie să se folosească de ingrediente. Astfel, conform spuselor Claudiei Radu, ștevia și urzicile trebuie opărite în apă clocotită. Apoi, într-o tigaie adâncă se topește untul peste care se adaugă verdețurile tocate mărunt. Ulterior se adaugă și smântâna pentru gătit, iar compoziția e asezonată cu sare și piper după gust. Lăsați totul la fier, la foc mic, până ce scade puțin, iar spre final puneți și mujdeiul fin făcut din firele de usturoi. Puteți pune amestecul la pasat cu ajutorul unui blender vertical, dacă doriți un aspect extra fin și să adăugați, pentru savoare în plus, un ou de rață poșat, un strop de boia afumată iute și să serviți totul cu câteva felii de pâine crocantă!
Nu este pentru prima dată când Claudia Radu le dezvăluie fanilor din secretele ei în ceea ce privește gastronomia. Recent, aceasta le-a explicat admiratorilor și cum pot prepara simplu noodles cu pui!