Live acum XNS
Prime time
Homepage » Beauty & Lifestyle » 3 rugăciuni puternice care se citesc în Postul Paștelui 2024

3 rugăciuni puternice care se citesc în Postul Paștelui 2024

De Bianca Matei.
Publicat pe 23.03.2024 la 12:18 Actualizat pe 23.03.2024 la 12:18

Ne aflăm în postul Paștelui, cel mai greu post din an. Creștinii ortodocși merg la biserică în această perioadă din an și țin cont de toate tradițiile și obiceiurile. Mai jos îți vom spune 3 rugăciuni puternice care se citesc în postul Paștelui 2024.

Rugăciuni puternice care se citesc în Postul Paștelui

profimediaimages.ro

În rândurile de mai jos îți vom spune 3 rugăciuni puternice care se citesc în Postul Paștelui 2024. Iată ce cuvinte să citești în această perioadă sfântă a anului!

Ce rugăciuni citim în Postul Paștelui

Dumnezeul nostru, nădejdea tuturor marginilor pământului și a celor ce sunt pe mare departe, Cel ce mai înainte ai întocmit, prin Legea Ta cea Veche și Nouă, aceste zile de post, la care ne-ai învrednicit să ajungem acum, pe Tine Te lăudăm și Ție ne rugăm: întărește-ne cu puterea Ta, ca să ne nevoim întru ele cu sârgu­ință, spre mărirea numelui Tău celui sfânt și spre iertarea păcatelor noastre, spre omorârea patimilor și biruință asupra păcatului; Că împreună cu Tine răstignindu-ne și îngropându-ne, să ne ridicăm din faptele cele moarte și să petrecem cu bună plăcere înaintea Ta întru toate zilele vieții noastre; Că Ție se cuvine a ne milui și a ne mântui pe noi, Hristoase, Dumnezeule, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte, și Preasfântului și bu­nului și de viață făcătorului Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!

Doamne şi Stăpânul vieţii mele, duhul trândaviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire şi al grăirii în deşert nu mi-l da mie. Iar duhul curăţiei, al gândului smerit, al răbdării şi al dragostei, dăruiește-l mie, robului Tău. Aşa Doamne, împărate, dăruieşte-mi ca să-mi văd greşalele mele şi să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvântat eşti în vecii vecilor. Amin!

Cea mai puternică rugăciune din Postul Mare

Rugăciunea Sfântului Efrem cel Nou este considerată cea mai puternică rugăciune din timpul Postului Mare în tradiția Bisericii Ortodoxe. Credincioșii ortodocși o recită zilnic și se spune că această rugăciune are capacitatea de a transforma inimile oamenilor, de a îndepărta răutatea și de a aduce în viața credincioșilor pace și lumină.

Cunoscută și sub numele de „Rugăciunea Umilinței”, această rugăciune îndeamnă la smerenie și la recunoașterea propriilor greșeli, la căutarea iertării și la renunțarea la mândrie și egoism. Ea reprezintă o chemare la pocăință și la transformare interioară, evidențiind importanța umilinței și a iertării în viața credincioșilor.

„Ocrotitor al copiilor și grabnic ajutător întru toate nevoile te cunoaștem pe tine, Sfinte Mare Mucenice Efrem, iar lucrările tale sunt săvârșite cu dumnezeiască înțelepciune. Fii bun și, venind întru întâmpinarea noastră, ridică de la pruncii noștri toată durerea și boala, alinându-i și tămăduindu-i cu darul tău cel dumnezeiesc. Miluiește-ne, Cuvioase, și aprinde în inimile noastre focul rugăciunii, ca, întru lumina acesteia, să vedem lămurit lucrarea pe care Dumnezeu o săvârșește neîncetat cu noi și tuturor să dăm mărturie pentru darurile tale minunate. Mijlocește pentru familia noastră înaintea Preabunului Dumnezeu, Sfinte Efrem, ca nici unul dintre noi să nu ajungă rob pierzării, ci toți dimpreună să ne învrednicim a vedea lumina cea pururea fiitoare a Împărăției Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!”, este cea mai puternică rugăciune din Postul Mare.

Cum se ține corect postul Paștelui, cel mai greu post din an

Postul Paștelui este considerat cel mai important și cel mai riguros post din calendarul creștin ortodox. Noi îți vom spune acum cum se ține corect postul Paștelui, cel mai greu post din an.

Postul Paștelui implică abstinența de la anumite alimente, în special produse de origine animală precum carne, ouă, lactate și alte produse derivate, cu excepția zilelor cu dezlegare la pește. Credincioșii ortodocși sunt încurajați să mănânce mai puțin și mai simplu în timpul acestui post și să acorde o atenție deosebită hrănirii spirituale.

Acest post nu se rezumă doar la abstinență alimentară, ci și la concentrarea pe creștere spirituală. Credincioșii sunt îndemnați să își intensifice viața de rugăciune și meditație, să participe la serviciile bisericești, să citească Scriptura și să mediteze asupra învățăturilor creștine.

În timpul Postului Paștelui, credincioșii sunt încurajați să fie generoși și să își împartă resursele cu cei nevoiași. Practicarea carității și milosteniei este considerată esențială în timpul acestui post, pentru că aceste fapte bune reflectă spiritul de sacrificiu și compasiune al lui Isus Hristos.

Este important ca toți creștinii să participe activ la slujbele și sărbătorile din timpul Postului Paștelui, inclusiv la Liturghiile din săptămâna Sfintelor Pătimiri și la Sfânta Liturghie de Paști. Aceste momente oferă oportunități de închinare și comuniune spirituală cu Dumnezeu și cu comunitatea credincioșilor.

CITEȘTE ȘI:
În articolul
3 rugăciuni puternice care se citesc în Postul Paștelui 2024
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Emisiuni TV
Xtra Night Show. Cum a ieșit Ronald Gavril la proba cântarului! Au mai rămas doar câteva ore până la marea gală ogranizată de sportiv și Anamaria Prodan: "6500 de locuri sunt sold out..." / VIDEO
  • Cum a ieșit Ronald Gavril la proba cântarului
  • Anamaria Prodan și sportivul, în direct, la Xtra Night Show
Stiri interne
Doliu în lumea sportului din România! Un antrenor de gimnastică a murit
  • Doliu în sport
  • Un antrenor de gimnastică s-a stins din viață
Stiri interne
Ce să faci ca să beneficiezi de acces gratuit la UNTOLD sau Neversea. Trebuie să îndeplinești o singură condiție 
  • Vești importante pentru persoanele care vor să meargă la UNTOLD sau Neversea
  • Ce trebuie să facă pentru a beneficia de acces gratuit
Stiri interne
Schimbare în toate magazinele din România! Anunțul oficial: „Să intervină urgent”
  • Schimbare în magazine
  • Anunțul făcut de Marcel Ciolacu
Emisiuni TV
Mireasa – Capriciile Iubirii. Scandal monstru în casă! Valentin și Cristian s-au certat la cuțite: „Nu am înțeles...” / VIDEO
  • Scandal monstru în casa Mireasa – Capriciile Iubirii
  • De ce s-au certat Valentin și Cristian
Stiri interne
Crimă oribilă în Neamţ! O tânără în vârstă de 29 de ani și-a ucis vecinul. L-a lovit de mai multe ori cu un cuțit. De la ce ar fi pornit totul
  • O tânără în vârstă de 29 de ani şi-a ucis vecinul
  • L-a lovit de mai multe ori cu un cuțit
  • Bărbatul avea 52 de ani
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău: datoria a depăşit 50% din PIB, iar deficitul e deja peste 3%
recomandare pe as.ro
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani care a părăsit definitiv SUA pentru România: „E un exemplu”
Romania TV
Este jale mare în clanul Corduneanu. Ce face Beleaua Adrian după moartea liderului
Romania TV
Cine e și cu ce se ocupă presupusul iubit al Simonei Halep. Are 57 de ani și e în topul celor mai bogați români
recomandare pe antena3.ro
Modalitatea prin care pensionarii pot obţine cuponul de pensie automat în format electronic. Casa de Pensii se modernizează
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 17 mai 2024. Gemenii își fac de cap, Leii își construiesc o echipă
recomandare pe antena3.ro
Cele trei zodii care vor avea șansa de a face bani mulți până la sfârșitul lunii mai. Norocul le va surâde
recomandare pe playtech.ro
Imagini şoc cu Meghan şi Harry după întoarcerea din America! Gata cu iubirea şi privirile frumoase, ăsta e adevărul din relaţia lor
recomandare pe playtech.ro
Andreea Tonciu a spus adevărul despre divorț: 'Mi-am luat sclav? Soțul meu nu face nimic! E egal cu zero
recomandare pe redactia.ro
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al Simonei Halep. Imagini fabuloase cu cei doi
recomandare pe redactia.ro
Cine sunt autorii crimei din Crângași. De la ce a pornit scandalul
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe ProSport.ro
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A primit 23 de ani de pușcărie pentru crimă și porecla „Călăul de pe baltă”, soția i-a luat averea și acum a ajuns să discute cu extratereștrii
recomandare pe bzi.ro
Cum se simte marele actor? Monica Pop a dezvăluit care este situația cu Florin Piersic
recomandare pe bzi.ro
Carmen Harra a făcut totul public despre Florin Piersic: „Nu este încă timpul!”
recomandare pe dailybusiness.ro
ALERTĂ MONDIALĂ! OMS interzice alimentele care conțin sare!
recomandare pe dailybusiness.ro
Audi, Volkswagen, Renault sau Mercedes vândute de ANAF cu 200 de euro! Iată OFERTA
recomandare pe Jurnalul.ro
Cuza a visat, Ceaușescu a săpat, Ciolacu dezgroapă canalul Dunăre-București: Compania Canalelor Navigabile vrea să reia lucrările
recomandare pe a1.ro
Momente emoționante înainte de semifinală! Alexandra a izbucnit în lacrimi când a văzut cine îi vorbește: „Mi-ați dat panică, nu mă așteptam!”. Mario, îngenunchiat de dor în fața camerelor