5 semne că ai un ficat bolnav. Numărul trei e mai puțin cunoscut, dar foarte des întâlnit
Multe persoane de confruntă cu probleme la ficat, iar acestea sunt destul de greu de remediat în cazul în care nu sunt depistate la timp. Mai mult, majoritatea simptomelor pot fi confundate cu alte afecțiuni ușoare, iar acest lucru reprezintă o problemă. Iată cinci semne comune că ai un ficat bolnav, chiar și cele mai puțin cunoscute.
- Cum îți dai seama dacă ai un ficat bolnav
- Ce trebuie să știi despre aceste probleme
Problemele cu ficatul declanșează o mulțime de alte probleme în organism, motiv pentru care este important să iei măsuri din timp.
Tot ce trebuie să faci este să urmezi semnele pe care ți le va da organismul. Specialiștii recomandă ca aceste probleme să fie tratate din timp, deoarece se agravează în timp foarte scurt.
5 semne care apar când ai un ficat bolnav
Un ficat bolnav este sursa multor alte afecțiuni din organism. Totul pornește cu câteva semne evidemte, însă pe care oamenii le neglijează cel mai des.
Chiar și așa, este important să știi când ficatul tău dă semne că s-a îmbolnăvit. Noi îți prezentăm cinci semne care apar de fiecare dată când te confrunți cu această afecțiune.
- Durerile abdominale grave în partea dreaptă
- Vărsături
- Stări de greață
- Lipsa poftei de mâncare
- Stări de oboseală indiferent de cât de mult timp de odihnești
Factorii care afectează ficatul
Există o listă lungă de factori care îți afectează ficatul, iar unele dintre ele sunt practici pe care majoritatea oamenilor le fac de obicei. Una dintre cele mai frecvente cauze este consumul excesiv de alcool, care duce la boli de ficat.
O altă cauză neașteptată este întreținerea relațiilor intime neprotejate sau chiar în urma unor tatuaje făcute în condiții mai puțin igienice. Dietele hipercalorice sunt un alt factor care provoacă problemele grave de ficat.
Dietă și tratamente naturiste pentru ficat
Una dintre modalitățile prin care poți să tratezi problemele de ficat este să ții o dietă strictă. Este recomandat consumul de cereale integrale, consumul de proteine sau alimente cu un aport mare de proteine.
Specialiștii recomandă consumul regulat de legume precum spanac, kale sau broccoli. Un alt aliment pe care trebuie să îl consumi este peștele, iar cele mai recomandate tipuri sunt somonul și tonul. De asemenea, nu trebuie să uiți să consumi fructe și nuci.