Alimentul care luptă împotriva cancerului. Un specialist susține că nu găsim astfel de nutrienți în fructe și legume
Alimentul este un aliat de nădejde împotriva cancerului. Un specialist a mărturisit că nu găsim astfel de nutrienți în fructe și legume. Iată despre ce este vorba.
- Alimentul este un aliat de nădejde împotriva cancerului
- Un specialist îl recomandă
Onco-nutriționistul Marius Văduva a dezvăluit într-un interviu exclusiv pentru emisiunea "iThink" cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN un aliment surprinzător care ar putea reduce incidența cancerului cu cel puțin 50%.
Alimentul este un aliat de nădejde împotriva cancerului
Este vorba despre pește, sau cel puțin despre suplimentele alimentare bogate în Omega 3.
Specialistul a făcut această descoperire în timp ce încerca să își ajute soția să se recupereze după un diagnostic devastator de cancer. În 2014, soția sa, vegetariană de 20 de ani și vegană de 4 ani, a fost diagnosticată cu o tumoare de 14 centimetri. Aceasta consuma doar apă plată și ceai, fără suc, cafea sau alcool.
„O tumoare de 14 centimetri a soției mele, în 2014, ne-a dat viața peste cap… Și am luat decizia atunci să începem să ne uităm la corp, în primul rând la corpul ei. Fiind vegetariană de 20 de ani – și vegană! – cu 4 ani înainte de a face această tumoare. Dacă un om care consumă apă plată și ceai, niciodată suc, niciodată cafea, niciodată alcool, face o tumoare de 14 centimetri, atunci noi, ăștialalți, care mai gustăm?", a declarat Marius Văduva, potrivit Antena 3 CNN.
Corpul uman nu produce acizi grași
După acest moment, Marius Văduva a început să studieze tiparele alimentare ale altor pacienți diagnosticați cu cancer și a descoperit un element comun: un dezechilibru semnificativ între acizii grași Omega 3 și Omega 6. Corpul uman nu produce acizi grași, aceștia fiind furnizați doar din surse alimentare. Toate plantele consumate de soția sa aveau o cantitate foarte mare de Omega 6. Raportul ideal ar fi de 1:3 între Omega 3 și Omega 6, dar soția sa avea un raport de 1:31 la momentul diagnosticării.
„Acum s-ar traduce așa acest vegetarianism. Corpul uman nu produce acizi grași. Acizii grași vin doar din surse alimentare. După cum vedeți, toate plantele pe care le-a mâncat soția mea, fierte sau nefierte, toate au o cantitate foarte mare de acizi grași Omega 6. Acizii Omega 3 într-o cantitate necesară corpului uman, raportul este 1:3, la o moleculă de Omega 3 trebuie să ai 3 de Omega 6. Soția mea avea 1:31 în momentul în care a avut cancer. Pe Google dacă dai acum căutare, o să descoperi că Omega 6 este procancerigen, proinflamator, dacă există în cantitate mare în organism", a explicat specialistul.
Peștele este considerat cea mai bună sursă de Omega 3, iar suplimentele alimentare cu ulei de pește pot fi de asemenea benefice. Marius Văduva a subliniat importanța introducerii Omega 3 în alimentație, arătând că acest nutrient nu poate fi obținut în cantități suficiente din surse vegetale.
„Soția mea, fiind vegetariană, în fiecare zi din viața ei a băgat Omega 6. Acum mănâncă pește. Copiilor mei le dau ulei de pește. Așa cum primeam noi, pe vremea răposatului, când primeam ulei de pește zilnic. Nu cred că în vremurile moderne părinții mai dau copiilor ulei de pește", a mai spus Marius Văduva.
Consumul de ulei de pește în mod regulat, așa cum se obișnuia în trecut, ar putea reduce semnificativ incidența cancerului.