Alimentul congelat care afectează inima. Nutriționiștii au tras un semnal de alarmă: „Poate crește riscul de a dezvolta...”
Orice persoană trebuie să fie foarte atentă la mâncarea pe care o consumă pentru a se bucura de un organism sănătos. Unul dintre alimentele congelate care este la mare căutare de români poate afecta serios inima. Un nutriționist a tras un semnal de alarmă. Iată ce a anunțat.
- Alimentul care îmbolnăvește inima
- Declarațiile șocante ale unui nutriționist
Fără doar și poate, sănătatea este cea mai importantă pentru orice om. Dacă vrei să te bucuri de o viață lungă și să stai departe de boli trebuie să acorzi o mare atenție felului în care trăiești, dar totodată ai grijă la mâncarea pe care o consumi. Iată ce aliment congelat îți poate afecta inima.
Alimentul care afectează inima
Probabil că și tu obișnuiești să mănânci mâncare semipreparată din lipsă de timp, însă iată că nu este bine. Alimentul care îți poate afecta inima este pizza congelată. Specialiștii ne recomandă să o evităm pe cât mai mult posibil dacă nu ne dorim să ne confruntăm cu probleme pe viitor.
Un nutriționist susține că pizza congelată are ingrediente nesănătoase, printre care sosuri cu zahăr și carne procesată. Cu toate astea, el a ținut să precizeze că nu există o problemă în cazul în care o consumăm ocazional.
În schimb, consumată des, pizza congelată poate crește riscul de a avea probleme cardiovasculare ori boli de inimă, care sunt periculoase.
„Pizza congelată este încărcată cu ingrediente nesănătoase, inclusiv carne procesată, brânzeturi bogate în grăsimi și sosuri cu zahăr. (...) Dacă o felie de pizza consumată ocazional nu te va ucide, consumul regulat de pizza congelată poate crește riscul de a dezvolta boli de inimă sau alte probleme cardiovasculare”, a anunțat nutriționistul Krutika Nanavati.
Ce a mai anunțat nutriționistul
Fără doar și poate, gustul este unul delicios, iar din acest motiv multe persoane aleg să consume des pizza congelată. Nutriționistul atrage atenția asupra faptului că această carne procesată poate provoca chiar și accident vascular.
„Sunt adesea bogate în grăsimi saturate și sodiu, ambele putând fi dăunătoare sănătății dacă le consumi prea mult (...) Consumul de carne procesată poate crește riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral și alte boli cardiovasculare, așa că cel mai bine este să le eviți cât mai mult posibil”, a adăugat acesta.
Foarte mulți români consumă zilnic mâncare de acest fel, mai ales pentru că unii nu au timp să gătească și este o soluție „ușoară”.