Amestecul din trei ingrediente care te ajută să ai un sistem imunitar puternic. Un remediu natural pe bază de fructe
Suntem în sezonul toamnei și tot mai mulți oameni caută diverse metode pentru a se feri de răceli. În timp ce unele persoane iau suplimente alimentare cumpărate din farmacii pentru a-și ajuta sistemul imunitar să fie mai puternic, altele folosesc remedii naturale, făcute în casă, care pot ajuta întărirea sistemului imunitar.
- Cum să ai o imunitate crescută
- Amestecul din trei ingrediente care te ajută să ai un sistem imunitar puternic
Dacă și tu cauți câteva remedii pentru a sta departe de gripă și răceală în sezonul rece, atunci ai ajuns în locul potrivit. În rândurile de mai jos vei regăsi câteva remedii naturale din fructe și legume care pot ajuta sistemul tău imunitar să lupte împotriva virușilor.
Amestecul din trei ingrediente care te ajută să ai un sistem imunitar puternic
Nu mai e un secret pentru nimeni fapul că o alimentație sănătoasă, bazată pe fructe și legume, care au o mulțime de vitamine, minerale și alți nutrienți adesea numiți „antioxidanți” stimulează imunitatea.
Potrivit specialiștilor, corpul uman are nevoie de antioxidanți pentru a repara daunele celulare cauzate de răceală, gripă, mai ales în sezonul rece.
Așadar, pentru a-ți crește imunitatea, în mod clar ai nevoie de anumite alimente, fie și macerate. Cu ceva vreme în urmă, Lidia Fecioru, cunoscutul bioenergoterapeut a vorbit despre unul din cele mai simple remedii naturale care pot ajuta la creșterea imunității corpului nostru și anume despre un amestec din trei ingrediente.
Este vorba de un amestec de lămâi, prunte, stafide, miez de nucă, miere și sirop de măceșe. De altfel bionergoterapeutul a dat și rețeta acestui remediu simplu, după cum urmează:
”Pentru că suntem în iarnă o să dăm o rețetă pentru imunitate. O porție ne ajunge pentru o 3 săptămâni. Se iau 3 lămâi, 200 gr miez de nucă, 150 gr de stafide și 150 gr de prune uscate, mai moi, 200 gr miere și sirop de măceșe și amestecăm toată această soluție, o lăsăm cam 2-3 zile la temperatura camerei și o punem la frigider.
Luăm de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, înainte de masă cu jumătate de oră, dacă suntem la serviciu luăm doar dimineața și seara.Luăm până se termină compoziția și e și gustos și ușor de făcut. Le dăm prin mașina de tocat rămân mai întregi și vor arăta și foarte bine. Putem lua primăvara și toamna, când avem astenie sau când ne simțim epuizați, mai ales după postul Crăciunului”, a spus Lidia Fecioru la Antena 3.
Îți poți crește imunitatea și consumând mai multe alimente fermentate sau dacă iei suplimente probiotice
Potrivit specialiștilor, alimentele fermentate sunt bogate în bacterii benefice numite probiotice, care populează tractul digestiv. Vorbim despre iaurt, varză murată, kimchi, chefir și natto. Cercetările sugerează că o rețea înfloritoare de bacterii intestinale poate ajuta celulele imunitare să diferențieze celulele normale, sănătoase și organismele invadatoare dăunătoare.
Într-un studiu de 3 luni pe 126 de copii, cei care au băut doar 2,4 uncii (70 ml) de lapte fermentat zilnic au avut cu aproximativ 20% mai puține boli infecțioase în copilărie, comparativ cu un grup de control. Dacă nu mănânci în mod regulat alimente fermentate, suplimentele probiotice sunt o altă opțiune.
Într-un studiu de 28 de zile pe 152 de persoane infectate cu rinovirus, cei care au suplimentat cu probiotic Bifidobacterium animalis au avut un răspuns imunitar mai puternic și niveluri mai scăzute ale virusului în mucusul nazal decât un grup de control, scrie healthline.com.