Ce alimente trebuie să consumi toamna aceasta. Îți vor întări sistemul imunitar
Publicat pe 30.08.2022 la 08:45 Actualizat pe 30.08.2022 la 08:45
Este final de vară. Așadar, gospodinele mai au de pregătit ultimele detalii pentru cămara de iarnă. Toamna aceasta poți avea un sistem imunitar mai puternic consumând fructe, legume și alte cereale pe care în sezonul cald le găsești foarte greu sau sunt importante. Acestea îți vor întări întreg sistemul imunitar.
- Ce alimente trebuie să consumi toamna aceasta
- Te vor ajuta să îți întărești sistmul imunitar
Cum ne putem întări organismul toamana aceasta
Pentru că se apropie, din nou, sezonul rece, o dietă plină de legume și fructe, alături de proteine, cereale vă vor ajută în a avea un organism sănătos în perioada următoare. Acestea vă vor întări întreg sistemul imunitar. întregul organism. Puteți consuma chiar și nuci și alune.
Mere. Merele reprezinta fructul mai populare în sezonul de toamnă. Un măr mediu are aproape 4,4 g de fibre, ceea ce oferă aproape 16% din necesarul zilnic, cu doar 95 de calorii. Este recomandat să nu îndepărtezi coaja, deoarece conține o mulțime de fibre găsite în mere, precum și polifenoli.
Pere. Un alt aliment pe care il poti consuma din plin toamna aceasta sunt perele. Ele sunt printre cele mai bune fructe pentru cei care au deficit de fibre.
Dovleac. Din punct de vedere nutrițional, acest aliment are multe utilizări. Dovleacul contine beta-caroten, care este transformat de organism în vitamina A. Acesta este benefic sistemului imunitar.
Praz. Prazul este o alternativă aromată și poate fi folosit în mod alternativ în orice, de la omlete la lasagna.
Varza de Bruxelles. Cel mai bun aliment imediat după primul îngheț este varza de Bruxelles. Aceasta necesită puțin mai multă atenție pentru a fi gătită. Mini-verza trebuie trase la tigaie în unt și presărate cu sare, piper și alte condimente.
Cartofi dulci. Cartofii dulci sunt o alegere nutritivă, mai ales în toamnă când sunt în sezon. Cartofii dulci conțin o mulțime de substanțe nutritive, precum fibre, vitamina A și vitamina C.
Păstârnac. Această legumă rădăcinoasă este preferata sezonului rece. Păstârnacul conține fola, necesar pentru ca celulele să se împartă și pentru ca organismul să producă ADN. În salate, în ciorbe, supe sau la tot felul de tocănițe, păstârnacul adaugă o aromă extraordinară în orice mâncare.
Banane. Bananele sunt o sursă excelentă de potasiu mineral legat de scăderea tensiunii arteriale, precum și de menținerea echilibrului fluidelor și electroliților în organism.
Acestea țin aminoacizi triptofan, care pot avea o influență calmantă, făcând din banane gustarea perfectă.
Sfeclă roșie. Sfecla roșie are un conținut scăzut de calorii și este o sursă bună de folat, mangan, potasiu și ambalate cu fibre dietetice. Aceasta poate ajuta la scăderea riscului de boli de inimă. În mod tradițional, sfecla roșie a fost folosită și ca detoxifiant hepatic.
Broccoli. Nu numai că broccoli vine cu o serie de compuși de combatere a bolilor și a cancerului, ci este bogat în substanțe nutritive precum vitamina C, beta caroten, folat, fier și potasiu. Perfect pentru a-l consuma în sezonul rece.