Băutură cu măr și frunze de dafin. Nu o să mai ai nevoie de medicamente. Ce beneficii aduce și cum să o consumi
Combinația dintre măr și frunze de dafin poate avea o mulțime de beneficii asupra sănătății. Specialiștii o recomandă, în special în sezonul rece, dar băutura poate fi consumată și în restul anului, pentru a rezolva alte probleme.
- Băutură cu măr și frunze de dafin
- Nu o să mai ai nevoie de medicamente
- Ce beneficii aduce și cum să o consumi
Specialiștii recomandă ca merele să fie incluse în alimentație, având o mulțime de beneficii și făcând parte din categoria fructele ieftine, care țin problemele de sănătate la distanță. În schimb, frunzele de dafin sunt folosite des în supe sau ciorbe, dar pot fi de minune și de ajutor în tratarea unor probleme.
De ce este indicat să consumi băutură cu măr și frunze de dafin
Specialiștii au ajuns la concluzia că mărul și frunzele de dafin sunt două ingrediente care își potențează proprietățile vindecătoare. Băutura obținută este recomandată pentru îmbunătățirea vederii, pentru a scăpa de dureri, în special de gât și de a reduce inflamațiile.
Aceste efecte sunt în cazul în care băutura este consumată pe termen scurt, dar atunci când este vorba de o perioadă mai lungă, lucrurile stau altfel, fiind recomandată celor care au probleme cu circulația sângelui.
Specialiștii spun că băutura cu măr și frunze de dafin reglează circulația sângelui, iar în timp poate avea ajuta și la a scăpa de inflamația articulațiilor. Băutura mai este indicată și în cazul celor care au probleme respiratorii. Recomandată mai este și pentru a întări sistemul imunitar.
Ce alte beneficii mai are băutura cu măr și frunze de dafin
Într-o lume în care stresul este inamicul principal al oamenilor, băutura cu măr și frunze de dafin ajută și la relaxare. Specialiștii spun că este recomandată și în astfel de cazuri și că o cană din această băutură poate face minuni.
Pentru a o obține, ai nevoie de trei frunze de dafin uscate și un măr, care trebuie tăiat în bucăți mai mici. Este recomandat să folosești frunze uscate de dafin, cele proaspete fiind toxice. Se pune apă la fiert, în care se lasă pentru încep bucățile de măr, iar mai apoi se pun și frunzele de dafin. Opțional se poate adăuga la final și puțină scorțișoară sau miere.