Beneficiile neștiute ale consumului de gulie. Puțini români iau în considerare această legumă extrem de sănătoasă
Puțini dintre români consumă această legumă. În realitate, gulia poate fi considerată o legumă minune, datorită beneficiilor sale de-a dreptul miraculoase asupra sănătății omului. Este o sursă bună de nutrienți, cum ar fi vitamina C și fibre. Gulia este o legumă înrudită cu varza, broccoli și conopida.
- Cum poate fi consumată această legumă
- Ce conține gulia
- Ce gust are
Gustul și textura guliei sunt similare cu cele ale tulpinilor de broccoli și ale verzei, poate un pic mai dulce. Frunzele și tulpinile sale sunt ușor crocante. Gulia conține o gamă largă de antioxidanți, cum ar fi vitamina C, antociani, izotiocianați și glucozinolați.
Beneficiile neștiute ale consumului de gulie
Gulia este o sursă bună de vitamina B6, care susține sănătatea imunitară, metabolismul și producția de globule roșii. Este, de asemenea, o sursă bună de potasiu, un mineral și electrolit care este important pentru sănătatea inimii și echilibrul fluidelor.
Pe de altă parte, consumul de gulie reduce constipația, crampele și balonarea. Poate fi consumată atât crudă, cât și gătită, în diferite forme. În unele supermarketuri, gulia se găsește pe tot parcursul anului.
Cu toate aceasta, este bine să cumperi gulie primăvara sau toamna. Gulia poate fi consumată de persoanele care suferă de diabet, deoarece această legumă reglează nivelul de zahăr din sânge, așadar este cât se poate de benefică.
Cum poate fi consumată această legumă
Poate combate contracţiile musculare și, dacă este consumată destul de des, poate ajuta la sănătatea dinților. De asemenea, gulia reduce efectul hormonilor estrogeni şi scade riscul de cancer de sân.
Dacă la noi în țară nu este o legumă atât de populară, gulia este consumată în cantități foarte mari în țările nordice. Un remediu în cazul cârceilor poate fi un pahar de suc de gulii consumat în fiecare zi, înainte de prânz.
Și dacă vă întrebați cum poate fi gătită și consumată această legumă, gulia poate fi adăugată la salatele de crudităţi, sau fiartă, înăbuşită, ori umplută cu carne.
Ce conține gulia:
- caroten
- sodiu
- potasiu
- magneziu
- calciu
- mangan
- fier
- cupru
- fosfor
- clor
- iod
- vitaminele: B1, B2, B6, C