Care sunt beneficiile ceaiului Matcha și de ce este recomandat să-l consumi zilnic. Ce spun specialiștii
Ceaiul matcha este un fel de ceai verde. Datorită conținutului său de antioxidanți, poate fi bun pentru inimă, greutate, dar și pentru alte aspecte ale sănătății. De asemenea, este foarte ușor să îl introduci în dieta ta. Iată ce spun specialiștii, care sunt multipelele beneficii ale ceaiului Matcha și de ce este recomandat să-l consumi zilnic.
- Matcha există de secole și a fost folosit inițial în ceremoniile budiste
- Este un tip de ceai verde făcut din frunze de ceai măcinate
- Are multiple beneficii pentru sănătate
Matcha este popular în magazinele care vând produse sănătoase, dar și în cafenele, disponibil sub formă de shot-uri matcha, latte, ceaiuri și deserturi. Ca și ceaiul verde, matcha provine din planta Camellia sinensis. Cu toate acestea, este cultivat diferit și, potrivit specialiștilor, are un profil nutritiv unic.
Care sunt beneficiile ceaiului Matcha
Matcha este un tip de ceai verde făcut din frunze de ceai măcinate. Spre deosebire de alte tipuri de ceai, atunci când bei Matcha, consumi toată frunza, ceea ce înseamnă că primești toți antioxidanții și substanțele nutritive oferite de această plantă. Iată ce spun specialiștii, care sunt multipelele beneficii ale ceaiului Matcha și de ce este recomandat să-l consumi zilnic.
1. Scade nivelul colesterolului. Matcha reduce colesterolul LDL. Colesterolul LDL este denumit și „colesterol rău” și poate duce la atacuri de cord, accident vascular cerebral și alte probleme majore de sănătate. Matcha te poate ajuta să elimini colesterolul dăunător prin creșterea nivelului HDL. Colesterolul HDL este, de asemenea, bun, deoarece poate îndepărta resturile de pe artere.
2. Îmbunătățește sănătatea ficatului. Potrivit unor cercetări, s-a demonstrat că ceaiul Matcha ajută la conservarea ficatului, unul dintre cele mai vitale organe ale corpului. Menținerea lui în formă bună este esențială pentru sănătatea și bunăstarea ființei umane.
3. Îmbunătățește performanța mentală. Potrivit specialiștilor, ceaiul matcha îmbunătățește undele alfa din creier prin conținutul de polifenoli, aminoacizi și o concentrație mare de L-teanină.
4. Îmbunătățește aspectul pielii. Consumul unei ceaști de ceai matcha poate oferi pielii tale o strălucire frumoasă. Matcha este atât de bun pentru piele încât este folosit chiar și în măștile faciale.Când vine vorba de indicațiile vizibile ale îmbătrânirii, matcha poate încetini procesul, datorită conținutului ridicat de catechine, care ajută la prevenirea radicalilor liberi să facă ravagii pe piele.
5. Este bun pentru inimă. Un alt avantaj al consumului zilnic de ceai matcha este că ajută la menținerea sănătății inimii. Datorită proprietăților sale antihipertensiune, antiinflamatoare și antitrombogenice, catechinele, unul dintre antioxidanții cheie din ceaiul matcha, ajută la reducerea bolilor de inimă, a accidentelor vasculare cerebrale și a atacurilor de cord.
Cât conținut de cofeină are ceaiul Matcha
Matcha are de obicei mai mult conținut de cofeină decât ceaiul verde, cofeină similară ceaiului negru și mai puțină cofeină decât cafeaua preparată. Deoarece matcha este produs din tufe de ceai cultivate la umbră, frunzele de ceai tind să-și păstreze mai mult conținutul de cofeină.
La fel ca în cazul tuturor băuturilor cultivate din plante care conțin cofeină, totuși, un anumit nivel de cofeină per cană de ceai matcha va depinde de modul în care a fost procesat și preparat matcha. Citește cu atenție ambalajul sau întreabă direct furnizorul de ceai pentru informațiile despre cofeină specifice matcha-ului pe care îl cumperi.