Care sunt cele mai nocive băuturi pentru sănătatea creierului. Specialiștii trag un semnal de alarmă
În prezent, există o gamă variată de băuturi care pot fi cumpărate și consumate oricând, oriunde, și acum nu vorbim despre cele alcoolice. Care sunt cele mai nocive băuturi pentru sănătatea creierului. Specialiștii trag un semnal de alarmă. Iată de ce nu ar trebui să le consumi.
- Care sunt cele mai nocive băuturi pentru sănătatea creierului
- Specialiștii trag un semnal de alarmă
Mai multe cercetări arată că un stil de viață sănătos, inclusiv ceea ce mănânci și bei, te poate ajuta să îmbătrânești frumos și "să fii în toate mințile" atunci când înaintezi în vârstă. Potrivit unui raport al Asociației Alzheimer, „unul din trei bătrâni moare cu Alzheimer sau altă demență. Potricit specialiștilor, această boală ucide mai mult decât cancerul de sân și cancerul de prostată combinate.
Care sunt cele mai nocive băuturi pentru sănătatea creierului
Deși pare că sună ciudat, băuturile pe care le consumați au impact și pot influența sănătatea creierului. Ca parte a unei strategii preventive de reducere a riscului de demență, este important să acordați atenție ceea ce mâncați și beți, mișcării zilnice și să evitați tutunul.
Băuturile pe care le consumăm au un impact profund asupra sănătății generale, asupra greutății corporale și asupra sănătății creierului. Care sunt cele mai nocive băuturi pentru sănătatea creierului. Potrivit unui studiu, acestea pot dăuna funcției cognitive.
1. Băuturile dulci. Zahărul este extrem de dăunător și consumul în exces poate cauza afecțiuni metabolice precum boli cardiovasculare, accident vascular cerebral, sindrom metabolic, inflamație și diabet de tip 2. Alimentele care cresc riscul de boli cardiovasculare cresc, de asemenea, riscul de demență.
2. Milkshake-urile. Pentru mulți, aceste băuturi sunt un răsfăț suprem, dar zahărul și grăsimile saturate nu fac bine sănătatății creierului tău. Grăsimile saturate, prezente în produsele lactate cu grăsime, carnea grasă, untul și uleiurile de nucă de cocos și palmier sunt cunoscute pentru creșterea nivelului de colesterol LDL.
3. Băuturile de cafea de specialitate. Cafeaua și ceaiul obișnuit, fără a include zahăr adăugat, pot fi o modalitate excelentă de a crește antioxidanții benefici și alți nutrienți pe bază de plante din dieta ta, dar mulți băutori de cafea preferă băuturile îndulcite. Dacă vă plac băuturile de cafea de specialitate de la cafeneaua preferată, este posibil să primiți o cantitate surprinzătoare de zahăr adăugat și grăsimi saturate nesănătoase.
4. Băuturile pentru sportivi. Dacă nu sunteți un atlet competitiv, ar fi bine să limitați cantitatea de băuturi sportive pe care le beți în fiecare zi. Acestea pot fi dăunătoare sănătății creierului tău, în special substanței cenușii a acestuia.
5. Băuturile energizante cu cofeină. Acestea au fost dezvoltate inițial pentru sportivii extremi sau pentru a ajuta studenții să se trezească sau să aibă energie, dar nu au niciun beneficiu atunci când vine vorba de menținerea sănătății creierului, datorită nivelului ridicat de zahăr pe care îl conțin. Dacă vrei cofeina pe care o oferă aceste tipuri de băuturi, caută arome fără zahăr.