Cât de multe ouă fierte pot să mănânce oamenii, de Paște. Recomandarea specialiștilor pentru menținerea sănătății: ”Nu mi se pare...”
Publicat pe 14.04.2023 la 15:52 Actualizat pe 14.04.2023 la 15:52
Oamenii se pregătesc pentru o altă perioadă cu multă mâncare festivă, iar aceasta nu este tocmai cea mai bună veste pentru sănătate. Însă, specialiștii au venit cu recomandări pentru români, astfel încît să nu se pună în pericol. Iată câte ouă fierte este recomandat să consume o persoană, de Paște.
- Câte ouă este recomandat să consume o persoană de Paște
- Numărul lor te va surprinde
Ouăle sunt benefice pentru organism, atât timp cât sunt consumate în limite normale. Multe persoane abia așteaptă să deguste preparatele de la masa de Paște, însă fără să știe că există un număr limită de ouă pe care trebuie să îl respecte, astfel încât sănătatea lor să nu fie pusă în pericol. Un medic a spus care este acesta și de ce trebuie să țină cont oamenii.
Cât de multe ouă fierte este recomandat să mănânce oamenii de Paște
Sănătatea oamenilor depinde, în mare parte, de ceea ce mănâncă de obicei. Așadar, știm cu toții că dacă organismul unei persoane este obișnuit să mănânce mâncare sănătoasă, faptul că de sărbători consumă preparate mai grele, poate să aibă efecte negative. Ouăle sunt printre acestea, iar iubitorii acestor alimente sunt sfătuiți să țină cont de reguli.
Cu toții știm că ouăle sunt sănătoase, astfel că este recomandat să le consumăm, însă cu limită. Potrivit unui medic, o persoană ar trebui să consume aproximativ șase sau opt ouă pe săptămână. Dacă organismul este obișnuit cu acest aliment, se pot consuma și până la 12 ouă într-o săptămână în perioada Paștelui. În acest fel, sănătatea este ținută sub control.
”Ouăle roşii sunt foarte bune. În general, într-o perioadă de sărbătoare, numărul de ouă consumate în săptămâna respectivă ar trebui să fie de 10. Asta nu mi se pare mult. Eu spun cam 6-8 pe săptămână, dar fiind Paştele, chiar şi 12 ouă nu mi se pare mult într-o săptămână. Mai mult de 3 pe zi oricum nu mănânci.”, a declarat medicul Alin Popescu, potrivit Dcnews.ro.
De ce trebuie să se ferească oamenii
Gospodinele trebuie să știe exact cum să prepare masa de Paște și combinațiile de alimente exacte, deoarece o greșeală poate să ducă la afecțiuni grave. Ei bine, medicul recomandă ca oamenii să elimine prăjelile de orice fel și să se concentreze pe mâncarea sănătoasă, preparată în condiții simple.
”Primul meu sfat pe care îl dau de câţiva ani este următorul: nu faceţi niciun fel de prăjeală. Şi asta îi blochează pe mulţi, că deja întreabă cum fac ei şniţelele, cartofii prăjiţi.
Grătarul e foarte bun, prin comparaţie. Cuptorul e bun, aburul e bun. Prăjeala nu e bună. Adică ochiuri îmbibate în ulei, şniţele, cartofi prăjiţi, caşcaval pane. Astea trebuie să dispară", a mai spus el, potrivit sursei citate.