Cât de periculoase sunt bomboanele pe care le oferi de Ziua Îndrăgostiților. Ce substanțe conțin produsele
Deși sunt extrem de populare, mai ales astăzi, când este considerat un gest al dragostei, bomboanele de ciocolată conțin substanțe periculoase, după cum au explicat specialiștii. Un studiu recent arată că pralinele conțin aditivi alimentari, mulți dintre ei cu o acțiune nocivă.
- Pericolul ascuns în bomboanele de ciocolată
- Ce substanțe conțin produsele
Un studiu recent al InfoCons arată că bomboanele de ciocolată pot să conțină substanțe nocive.
Multe dintre sortimente sunt realizate pe baza aditivilor alimentari. Studiul vine în contextul în care astăzi, românii nu ezită să își arate dragostea prin a oferi o cutie de bomboane persoanei dragi.
Ce conțin bomboanele de ciocolată
Studiile recente arată că o singură pralină poate să conțină și 10 tipuri de E-uri. Specialiștii au analizat 126 de produse, iar multe dintre ele ascund aditivi alimentari.
Substanța cea mai des întâlnită este lecitina, fiind urmată de poliricinoleatul de poliglicerină și acid citric.
În plus, foarte puține sortimente conțin ciocolată într-o cantitate mare, asta pentru că printre substanțele cel mai des folosite se numără zahărul, siropul de glucoză și grăsimile vegetale. O parte mică din produse conțin ca prim ingrediente ouă, nucă de cocos sau lichior.
Lecitina este des folosită în industria alimentară, nu are contraindicații și poate fi consumată și de copii. Același lucru este valabil și pentru acidul citric, rolul acestui aditiv fiind de a potența gustul.
E 476 este folosit în prăjituri, dar și în obținerea sosurilor din comerț. Studiile arată că nu are efecte negative, dar nu este indicat să fie consumat de copii.
Ce aditivi alimentari sunt considerați periculoși
O altă substanță toxică, des întâlnită în produse de cofetărie, dar și mezeluri. Deși, inițial, substanța nu a fost considerată periculoasă de Organizația Mondială a Sănătății, studiile arată că pot exista efecte negative, pentru că există posibilitatea să distrugă celulele.
Sulfitul de sodiu este o altă substanță considerată periculoasă, integrată de multe ori în produse de cofetărie. În plus, studiile arată că poate exista o relație cauzală între cantitatea de sulfit de sodiu și cei care se confruntă cu astmul.
În plus, această substanță se mai regăsește și în vin ori fructe uscate, asta pentru că favorizează menținerea aceluiași gust produselor pentru mai mult timp.