Rețetă de tort Red Velvet. Desertul perfect pentru Valentine's Day
Publicat pe 09.02.2023 la 23:14 Actualizat pe 09.02.2023 la 23:14
Valentine's Day se apropie cu pași repezi, iar dacă nu ai idee ce desert să pregătești, noi îți sărim în ajutor și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru tortul Red Velvet. Este desertul perfect pentru această sărbătoare. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un preparat cu adevărat delicios!
- Rețetă de tort Red Velvet
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de tort Red Velvet nu este foarte greu de pregătit, iar acest desert este perfect pentru Valentine's Day. Cu siguranță vei reuși să-ți impresionezi partenerul cu acest preparat. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un desert delicios!
Rețetă de tort Red Velvet
Ingrediente:
Pentru blat:
-250 gr de făină 000
-150 gr de unt gras
-200 ml de lapte bătut
-250 gr de zahăr alb
-3 ouă mari
-10 gr de cacao
-15 ml de oțet
-10 gr de bicarbonat de sodiu
-3 gr de praf de copt
-3 gr de sare
-6 ml de esență de vanilie
-15 ml de colorant alimentar roșu
Pentru cremă:
-650 gr de cremă de brânză
-450 ml de frișcă lichidă îndulcită
-100 gr de zahăr pudră
-10 ml de esență de vanilie
Mod de preparare:
Se ia un bol și se amestecă în el făină și cacao cu ajutorul unei furculițe, pentru a nu se forma cocoloașe. Separat se amestecă zahărul cu untul, sarea și esența de vanilie, până în momentul în care se obține o cremă sub formă de spumă. Se adaugă și ouăle treptat, până se încorporează toate.
Se mixează foarte bine toate ingredientele, după care se adaugă o jumătate din colorant și lapte bătut și se amestecă foarte bine. Se încorporează și amestecul de cacao cu făină și se amestecă totul cu o spatulă. Când amestecul a devenit omogen se adaugă și cealaltă jumătate din colorantul alimentar.
Se amestecă oțetul cu bicarbonatul de sodiu și praful de copt și se adaugă amestecul în blat. Se coace blatul în două tăvi, pe care le veți tapeta cu hârtie de copt. Se bagă în cuptor la 170 de grade Celsius și se lasă acolo timp de 35-45 de minute, după care se scot și se lasă la răcit. Se taie amândouă pe mijloc și se prepară crema.
Pentru cremă se amestecă foarte bine crema de brânză și zahărul pudră. Se adaugă și frișca și esența de vanilie și se mixează foarte bine. Crema se împarte în patru părți egale și se asamblează tortul. Așadar, se pune primul blat, care se acoperă cu cremă, după care al doilea blat, care se acoperă și el cu cremă și tot așa.
Crema astfel obținută o împărțim în patru părți. Se decorează după cum doriți și tortul este gata. Poftă bună!