Ingredientul care nu trebuie să lipsească de la fursecuri de casă fragede. Le va face mai bune decât orice produs din comerț
Publicat pe 09.02.2023 la 12:32 Actualizat pe 09.02.2023 la 12:34
Deși fursecurile sunt disponibile în comerț în multiple varietăți, nimic nu se compară cu cele pe care le faci acasă, cu doar câteva ingredinete simple și accesibile. Este gustarea ideală alături de cafeaua de dimineață. Pentru a te asigura că ies gustoase și fragede trebuie să incluzi un anumit ingredient.
- Ce nu trebuie să lipsească din rețeta de fursecuri
- Ingredientul care face toții banii
Fursecurile fragede și delicioase de casă nu se pot obține fără un ingredient simplu. Pentru fursecuri reușite, rețeta pe care trebuie s-o urmezi se face cu doar câteva ingrediente simple, iar unul dintre ele face diferența.
Ingredientul care nu trebuie să lipsească de la fursecuri de casă fragede
Este vorba despre unt, produsul care face mai savoroase multe alte prăjituri. În cazul fursecurilor, niciun înlocuitor nu se compară cu untul, dacă ne dorim să obținem fursecuri fragede, pe placul tuturor. Pentru aceste fursecuri, rețeta se face în câțiva pași simpli.
Vei avea nevoie de: 300 g făina, 200 g unt gras moale, 100 g zahăr, un ou, esență vanilie, coaja unei lămâi, un praf sare. De asemenea, îți trebuie gem pentru servit.
Prima dată vei bate untul cu zahărul, sarea și esența de vanilie. Apoi, adaugi oul și făina și amesteci până când s-au încorporat bine.
Pui făină pe blatul de lucru și întinzi aluatul obținut. Decupezi fursecurile cu forma dorită, de preferat ceva mai mică. Apoi, opțional, poți decupa pe centru jumătate din fursecuri cu o formă și mai mică, pentru a lăsa locul în care se va vedea gemul.
Fursecurile obținute astfel se coc într-o tavă tapetată cu foaie de copt, în cuptorul încins, pentru 7-8 minute sau până când se rumenesc foarte puțin. Când sunt gata, le scoți din cuptor și le lași la răcit. Apoi, pui gemul preferat pe partea fursecurile întregi și acoperi cu cele decupate pe centru.
La final, presară zahărul pudră pe fursecuri și tot ce îți mai rămâne de făcut este să le savurezi.