Rețetă de tort Napoleon. Desertul perfect pentru weekend
Publicat pe 29.01.2023 la 11:37 Actualizat pe 29.01.2023 la 11:39
Este weekend, ai aflat că ai musafiri și nu ai idee ce desert să le pregătești? Ei bine, nu-ți face probleme, deoarece noi îți sărim în ajutor și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru tortul Napoleon. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, iar modul de preparare este simplu. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un desert care îți va încânta papilele gustative!
- Rețetă de tort Napoleon
- De ce ingrediente aveți nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de tort Napoleon este simplă, iar acest desert are un gust delicios. Cei mici vor adora acest desert, iar adulții vor rămâne impresionați de gustul pe care îl are. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
Rețetă de tort Napoleon
Ingrediente:
Pentru blat:
-1 ou
-250 gr de unt
-540 gr de făină
-1/2 lămâie stoarsă
-125 ml de apă rece
-1 praf de sare
Pentru cremă:
-300 gr de unt
-400 gr de lapte condensat
Mod de preparare:
Amestecă foarte bine făină cu untul, iar în alt bol amestecă foarte bine apa cu oul, sarea și sucul de la lămâie. Cele două compoziții obținute se amestecă și se împarte aluatul în șapte bile. Aceste bile se bagă la frigider pentru aproximativ o oră.
Se încinge cuptor la 220 de grade Celsius. Se scot bilele de aluat din frigider și se întinde fiecare până devin toate subțiri și obține o formă ideală de tort, fie ea pătrată, dretunghiulară sau rotundă. Foile de aluat se coc la 220 de grade Celsius pentru aproximativ 15 minute.
Se amestecă untul foarte bine cu laptele condensat, pentru a prepara crema tortului. Pentru decor se fărămițează o foaie de aluat. Tortul Napoleon se aranjează câte o foaie, un strat de cremă, iar o foaie, iar un strat de cremă și tot așa. La final se presară peste tort firimiturile de la foaia de aluat.
Aluatul trebuie să se înmoaie de la cremă, iar când s-a înmuiat se poate servi. Deasupra puteți orna cu căpșuni sau cu orice alte fructe vă doriți. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitura Esterhazy. Un desert delicios și ușor de realizat