Rețetă pentru frigănele umplute cu mere. Preparatul care îți aduce aminte de copilărie
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 27.01.2023 la 15:51
Actualizat pe 27.01.2023 la 15:51
Frigănelele sunt un desert simplu ce ne amintește de copilărie. Acestea vor fi umplute cu mere și gem, iar gustul lor este delicios. Preparatul este perfect chiar și pentru cei mai pretențioși membri ai familiei.
- Rețetă pentru frigănele umplute cu mere
- Preparatul care îți aduce aminte de copilărie
Frigănelele ne vor duce mereu cu gândul la copilărie fiind un desert pe cât de simplu, pe atât de gustos. Se pregătește în doar câteva minute și nu avem nevoie de nicio măiestrie în bucătărie. Ingredientele de mai jos sunt pentru opt rulouri care se vor umple cu o combinație delicioasă de formată din măr, gem și unt.
Ingrediente
- 8 felii de pâine fără coajă
- 2 ouă medii
- 50 ml lapte
- 1 vârf cuțit de sare
- 50 gr unt + 50 ml ulei (pentru prăjit)
- 150 gr zahăr + 2 linguri scorțișoară măcinată
Pentru umplutură
- 3 mere medii
- 2 linguri gem de gutui/caise/piersici
- 30 g unt
- 2 linguri suc de lămâie
Mod de preparare
Merele se curăță de coajă apoi se taie în cuburi mici și se stropesc cu sucul de la o lămâie. Separat, într-o tigaie se pune untul, gemul și cubulețe de mere. Se sotează timp de patru-cinci minute la foc mediu sau până când merele se înmoaie. Le vom lua de pe foc și se lasă la răcit cât timp pregătim feliile de pâine.
Feliile de pâine le vom întinde cu un făcăleț până vor avea o grosime de aproximativ 1 cm. Apoi vom pune pe fiecare felie câte o linguriță din umplutura făcută anterior și o întindem. Ele se rulează și se așează pe o farfurie până terminăm cu toate.
Se pune unt și ulei într-o tigaie antiaderentă pe foc mic la încins. Separat, într-un vas se amestecă ouăle împreună cu un vârf de cuțit de sare. Rulourile pregătite anterior se trec prin acest amestec și se pun în tigaia deja încinsă.
Le vom prăji timp de 1-2 minute pe fiecare parte sau până ce vor deveni rumene. Imediat după ce le vom scoate din tigaie, le vom trece prin amestecul format din zahăr și scorțișoară. Ele se pot consuma atât calde cât și reci, iar gustul va fi de fiecare dată desăvârșit și ne va duce cu gândul la copilărie.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de minciunele italiene. Ai nevoie de doar trei ingrediente și este ușor de pregătit