Rețetă de minciunele italiene. Ai nevoie de doar trei ingrediente și este ușor de pregătit
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 26.01.2023 la 18:28
Actualizat pe 26.01.2023 la 18:28
Minciunele se numără printre gustările extrem de populare în lumea întreagă, având în vedere că sunt rapid de pregătit și delicioase. De aceea, în rândurile de mai jos vei regăsi rețeta de minciunele italiene, rețetă pentru care ai nevoie de doar trei ingrediente.
- Rețetă de minciunele italiene
- Cum prepari desertul
Dacă ai rămas în pană de idei la capitolul gustări, îți propunem o rețetă pe cât de simplă, pe atât de delicioasă. Minciunelele se prepară rapid și ai nevoie de doar trei ingrediente, așa că dacă vrei să te bucuri de gustul copilăriei, poți încerca această rețetă.
Rețetă de minciunele italiene
Crostoli sau minciunele italiene sunt extrem de populare, având în vedere gustul crocant și faptul că se prepară ușor. Pentru acest desert, ai nevoie de trei ingrediente.
Ingrediente:
200 ml frișcă lichidă (vegetală/vegană pentru varianta de post)
250 g făină
esență de vanilie
Mod de preparare:
Se pune frișca într-un bol, se adaugă sare și esență de vanilie. Ulterior, se pune treptat și făina, iar după se amestecă până se obține un aluat destul de lipicios inițial.
Pe masa de lucru, se întinde făina, iar mai apoi se ia o parte din aluat și se taie în pătrățele, cu ajutorul unei role zimțate.
Se face modelul și pe mijloc, iar mai apoi, pot fi lăsate la prăjit, pentru câteva minute. După ce sunt gata, se scot și se pun pe un șervețel absorbant și se decorează cu zahăr pudră.
Dacă preferi rețeta clasică de minciunele, ai nevoie de ceva mai multe ingrediente pentru acest desert.
Ingrediente:
1 ou
2 gălbenușuri
300 g făină
½ linguriță sare
30 g unt
100 g smântână
1 esența rom
Mod de preparare:
Pentru început, se amestecă făina cu sare, iar mai apoi se adaugă untul, care trebuie să fie la temperatura camerei. Se mai completează cu restul de făină și se lasă la crescut pentru un sfert de oră.
Ulterior, se taie pătrățelele și se crestează pe mijloc. Se trag colțurile și se închid, iar mai apoi, pot fi lăsate la prăjit, până se rumesc pe ambele părți.
Citește și: Rețetă de minciunele crocante. Gustarea perfectă între mese