Tort de mere cu nucă. Rețeta simplă pentru un desert cu gust inegalabil
Publicat pe 09.01.2023 la 11:33 Actualizat pe 09.01.2023 la 11:33
Dacă aniversarea cuiva drag se apropie și vrei să-i faci un tort acasă, cea mai la îndemână opțiune este tortul de mere cu nucă. Se prepară după o rețetă foarte simplă, astfel că nu vei pierde prea mult timp și nici nu ai nevoie de multă experiență în domeniu.
- Rețetă de tort de mere cu nucă
- Un desert ușor de preparat
O variantă simplă, dar delicioasă de tort este cea cu mere și nucă. Totul de mere cu nucă se face în câțiva pași simpli și este perfect pentru o petrecere aniversară restrânsă, dar și pentru orice altă masă festivă. Combinația de mere cu nucă nu va da niciodată greș.
Rețetă de tort cu mere și nucă
Ingrediente
- 125 gr zahăr tos pentru cremă de zahăr ars
- 100 ml apă
- 400 gr mere decojite și feliate subțire
- 100 gr miez de nucă zdrobit grosier
- 5 ouă, separate în albușuri și gălbenușuri
- 5 linguri de zahăr tos pentru blat
- 5 linguri făină
- 1 linguriță esență de vanilie
- 10 gr praf de copt
- un vârf de sare
Mod de preparare
Începi prin a pune 125 gr de zahăr într-o cratiță sau formă de copt care rezistă la foc deschis, toarnă deasupra apa și pune cratița pe aragaz la foc mare. După ce se topește zahrul, mișcă cratița ca să nu se lipească caramelul. Când crema de zahăr ars este aurie, ia cratița de pe foc și îmbracă-i marginea cu caramel.
După 2-3 minute în care stratul de caramel s-a întărit, pune feliile de măr în cratiță în formă circulară, spiralată sau cum dorești. Apoi, presară peste tot miezul de nucă zdrobit grosier
Cu ingredientele rămase vei prepara pandișpanul. Le amesteci pe toate ca pentru pandișpan și apoi torni compoziția în cratița cu mere într-un strat uniform.
Dari tortul la cuptorul preîncălzit la 180 C și aștepți circa 30-40 minute sau până miezul este copt. Scoate din cuptor când miezul prăjiturii nu mai este lipicios și este aurie deasupra. Pune imediat un platou deasupra și răstoarnă cratița pentru a scoate prăjitura din ea.
Servește tortul după ce s-a răcit la temperatura camerei.