Rețetă tort de mere cu cremă de zahăr ars și cacao. Desertul copilăriei
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 28.06.2022 la 23:59
Actualizat pe 28.06.2022 la 23:59
Pentru că mâine sunt Sfinții Petru și Pavel, dacă aveți sărbătoriți în familie, noi vă propunem o rețetă de tort cu care sigur îi veți surprinde. Rețetă tort de mere cu cremă de zahăr ars și cacao. Desertul copilăriei.
- Rețetă tort de mere cu cremă de zahăr ars și cacao
- Desertul copilăriei
- Ingredientele de care ai nevoie
Dacă încă nu ați comandat tort pentru ziua de mâine, nici să nu o faceți. E mai gustos unul preparat în casă, cu ingrediente naturalie, și mai ales, cu un ingredient secret, multă dragoste.
Noi vă propunem o rețetă de tort de mere cu cremă de zahăr ars și cacao. Iată de ce ingrediente aveți nevoie:
Ingrediente blat:
- Albușuri 4 bucăți
- Zahăr 40 grame
- Gălbenușuri 4 bucăți
- Făină 30 grame
- Cacao 20 grame
Ingrediente cremă de zahăr ars:
- Zahăr pentru caramelizat 10 linguri
- Mere 6 bucăți
- Unt 20 grame
- Ouă 4 bucăți
- Zahăr 120 grame
- Lapte 500 ml
Mod de preparare:
Într-o cratiță neaderentă se pun 10 linguri de zahăr și se lasă pe foc până se caramelizează zahărul.
Se amestecă doar cu lingură de lemn sau de silicon. Nu se lasă prea mult pentru că există riscul să se afume zahărul.
Zahărul topit se toarnă apoi în vasul care va fi folosit în cuptor.
Vasul folosit în această rețetă are diametrul de 18 cm și adâncimea de 10 cm.
Zahărul se întinde bine pe fundul vasului și se urcă și pe marginile acestuia.
Se lasă să se răcească.
Nu este nicio problemă dacă se formează crăpături.
Se curăță merele de coajă și se scoate cotorul.
Se taie in cubulețe.
Într-o tigaie se pun 20 g unt și se călesc bine merele. Când merele s-au înmuiat și nu mai lasă apă, se pun în vasul tapetat cu zahăr. Pentru crema de zahăr ars, se amestecă ouăle cu zahărul. Se adaugă laptele.
Se amestecă bine cu mixerul. Se toarnă apoi compoziția peste mere care ulterior se vor ridica la suprafață. Se pun la cuptor pentru 40 minute la 180 grade Celsius.
Într-un vas bateți albușurile impreună cu zahărul pâna se formează o spumă.
Adăugați pe rând gălbenușurile, apoi făina amestecată în prealabil cu cacao.Turnați compoziția peste crema de zahar ars cu mere.
Din nou la cuptor pentru 40 min la 180 grade.
Se lasă 1-2 ore să se răcească, dar nu complet. Întâi dezlipiți tortul de pe marginile formei apoi răsturnați pe un platou.
Se lasă să se răcească.. Zeama de la crema de zahăr ars va fi absorbită de blat.
Poftă bună!
Citește și Rețetă tort de citrice cu zmeură și mure. Un desert delicios, fără coacere