Tort cu cremă de frișcă, mascarpone și piersici. O rețetă perfectă pentru vară
Publicat pe 23.06.2022 la 15:55 Actualizat pe 23.06.2022 la 15:55
Piersicile sunt peste vara. Piersica este un fruct delicios și aromat care merită să fie savurat din plin. Fie că le mâncăm pur și simplu sau facem prăjituri cu ele, gustul este unul extrem de bun. Cei mici vor fi înnebuniți după acest tort și cu siguranță și voi îl vei savura din plin.
- Tortul cu cremă de frișcă, mascarpone și piersici este un deliciu
- Iată cum se prepară acest desert
Tortul cu cremă de frișcă, mascarpone și piersici este un deliciu pentru zilele de vară. Este un desert răcoritor, nu este exagerat de dulce, iar servit rece de la frigider este terapie pentru suflet. Iată cum se prepară această rețetă.
Ingrediente
Pentru blat
7 ouă
8 linguri de făină
1 plic zahăr vanilat
Sare
1 lingură de apă
1 lingură de ulei
1 praf de copt
Pentru crema cu mascarpone
200 g mascarpone
2 gălbenușuri
4 linguri zahăr
300 ml smântână
Pentru frișcă
1 linguriță esență de vanilie
10 g gelatină
2 cutii mari de compot de piersici
300 g smântână
3 linguri zahăr
Coalja de la 1 lămâie
1 plic întăritor de frișcă
Mod de preparare
Se bat albușurile cu un praf de sare până se obține o spumă tare. Se adaugă lingurile de zahăr, gălbenușurile, lingura de ulei și cea de apă rece. Se bat în continuare până se omogenizează compoziția. Se oprește mixerul și se încorporează și făina. Compoziția se va turna într-o formă de tort cu pereți detașabili, diametru de 23 cm și se dă blatul la cuptor pentru 30-45 de minute. Blatul răcit se taie în 2 foi care se însiropează cu zeama din compotul de piersici. Se bate frișca tare. A avut smântâna și am adăugat și 2-3 linguri de zahar farin. Gălbenușurile se amestecă cu zaharul pe baine-marie până se topește. În gelatină se pune 1-2 linguri de suc de piersici din compot. Se încălzește puțin și se adaugă peste compoziția de gălbenușuri. După ce s-a răcit, în cremă se adaugă și crema mascarpone sau o cremă de brânză fină și la urmă se încorporează și frișca. După ce ați terminat si crema, începem montarea tortului. Pe primul blat adăugăm un strat subțire de cremă mascarpone. Peste cremă așezăm în cerc jumătăți de piersici din compot, cât mai apropiate. Apoi completăm cu restul de cremă, umplând bine golurile dintre piersici. Așezăm deasupra al doilea blat. Îmbrăcăm tortul cu frișcă. Din cea de-a doua cutie de compot, tăiem restul jumătăților de piersici în felii, pe care apoi le aranjăm pe tort în cerc. Poftă bună!