Cât timp pot fi păstrate ouăle fierte în frigider. Modul ideal în care să le depozitezi
Ouăle fierte sunt o gustare grozavă între mese. Desigur, trebuie să te asiguri că le pregătești și le păstrezi corect pentru a reduce orice șansă ca acestea să se deterioreze. Potrivit specialiștilor, nu este sigur să păstrezi ouăle fierte tari la temperatura camerei pentru o perioadă lungă de timp, iar refrigerarea este necesară dacă nu vor fi consumate în câteva ore.
- Ouăle fierte sunt o gustare grozavă între mese
- Cât timp pot fi păstrate în frigider
- Modul ideal în care să le depozitezi
Ouăle fierte tari sunt hrănitoare și bune pentru a le avea la îndemână atunci când vrei să iei o gustare sănătoasă sau pentru a le folosi ca parte a unei mese echilibrate. În mod surprinzător însă, au o perioadă de valabilitate mai scurtă decât ouăle proaspete. Cât timp pot fi păstrate în frigider.
Cât timp pot fi păstrate ouăle fierte în frigider
Indiferent de metoda de păstrare, odată gătite, ouăle vor rezista aproximativ o săptămână în frigider. Dacă ouăle au fost deja curățate de coajă, trebuie păstrate umede acoperite cu un prosop de hârtie umed înainte de a le pune în recipient. O altă opțiune de păstrare a ouălor fierte tari este să le îngheți și să păstrezi gălbenușurile fierte.
Dacă alegi să congelezi întregul ou, albușurile vor deveni tari și necomestibile. Păstrarea gălbenușurilor însă le va permite să fie folosite ca garnitură gustoasă pentru multe feluri de mâncare diferite.
Experții spun că nu e indicat să lași niciodată ouă fierte sau feluri de mâncare din ouă în afara frigiderului mai mult de două ore, sau mai mult de o oră, pe timp de vară, când temperaturile sunt ridicate din cauză că pot fi formate bacterii care pot îmbolnăvi.
Potrivit experților de la American Egg Board, un ou fiert tare în coajă poate fi păstrat până la o săptămână în frigider. Un ou fiert tare decojit, este recomandat să fie trebuie consumat în aceeași zi în care este curățat de coajă, conform publicației Simply Recipes.
Refrigerarea poate dubla durata de valabilitate a unui ou
Refrigerarea poate dubla durata de valabilitate a unui ou. Păstrarea ouălor în frigider este cea mai bună modalitate de a menține bacteriile sub control. Ca un bonus suplimentar, păstrează, de asemenea, ouăle mai proaspete pentru mult mai mult timp decât păstrarea lor la temperatura camerei.
În timp ce un ou proaspăt depozitat la temperatura camerei va începe să scadă în calitate după câteva zile și va trebui folosit în 1-3 săptămâni, ouăle păstrate la frigider își vor menține calitatea și prospețimea cel puțin de două ori mai mult timp, scrie healthline.com.