Top trei salate cu ouă fierte. Cele mai gustoase și sănătoase preparate din ouă
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 11.04.2022 la 18:03
Actualizat pe 11.04.2022 la 18:03
Pentru marea sărbătoarea a Paștelui, salatele cu ouă fierte sunt preparate care pot deveni vedete pe masa festivă. Vă recomandăm trei salate cu ouă fierte foarte gustoase, dar și sănătoase. Rețetele sunt extrem de simple.
- Salate cu ouă fierte
- Preparate gustoase pentru Paște
Salatele cu ouă fierte sunt preparate sănătoase și foarte consistente, care pot fi un aperitiv delicios, dar și o garnitură perfectă pentru masa de Paște. Următoarele trei rețete sunt foarte ușoare și sunt gata în timp util pentru, astfel încât să vă puteți dedica altor activități mai importante la zi de sărbătoare.
Salată cu ouă fierte și maioneză
Ingrediente
- 5 ouă;
- 500 g de șuncă;
- un ardei gras;
- un castravete;
- 200 g de porumb conservat;
- o legătură de mărar;
- 3 linguri de maioneză de casă;
- sare, piper negru măcinat - după gust.
Mod de preparare
Ardeiul gras și castravetele se taie în fâșii subțiri. Mărarul se mărunțește, apoi se scurge lichidul din conserva de porumb.
Ouăle fierte se taie în cubulețe și se amestecă bine cu celelalte ingrediente pregătite. Se adaugă condimentele, maioneza și se amestecă din nou
Salata poate fi servită imediat după preparare.
Salată cu ouă fierte și avocado
Ingrediente
- 5 ouă;
- un avocado;
- o ceapă roșie;
- 2 linguri de iaurt natural;
- o linguriță de suc de lămâie;
- o linguriță de muștar de Dijon;
- sare, piper negru măcinat - după gust.
Mod de preparare
Se acoperă ouăle cu apă și se fierb bine. Între timp, se pregătește dressing-ul. Amestecați iaurtul, muștarul, sucul de lămâie și condimentele.
Curățați și tăiați mărunt ceapa. Curățați ouăle și avocado și tăiați-le în cubulețe medii.
Toate ingredientele pregătite se pun într-un bol adânc, se adaugă dressing-ul și se amestecă. Timp de câteva minute, lăsați salata să se pătrundă.
Este recomandat să o serviți pe mini tarte sau pe frunze de salată verde.
Salată cu ouă fierte și cartofi
Ingrediente
- 4 cartofi medii
- 2 ouă
- 1/2 legătură de pătrunjel proaspăt
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 lingură de ulei de floarea soarelui
- 1/2 linguri de vin alb
- 1 lingură oțet
- 2 linguri de muștar
- o ceapă verde tocată
- sare
- piper
Mod de preparare
Prima dată se spală bine cartofii și se fierb în coajă. Se curăță și se taie cubulețe.
Ouale se fierb timp 5 minute, se curătă și se taie mărunt. Se amesteca bine cu ceapa tocată mărunt, cu pătrunjelul mărunțit și cu pasta obținută din restul ingredientelor (muștar, ulei, oțet, sare, piper). Salata se servește rece.
Citește și: Cel mai bun sos pentru salate. Cum se prepară sosul caesar