Cât timp poți să mănânci din puiul gătit. Modul în care să îl păstrezi în frigider ca să nu devină dăunător
Risipa de mâncare este o problemă importantă în lume, de aceea este recomandat să eviți să gătești în cantități mari. Carnea de pui este unul dintre ingredientele care devine dăunător atunci când îi trece termenul de consum, așadar, haideți să aflăm cât timp putem să mâncăm din ea.
- Cât timp se poate consuma carnea de pui gătită
- Cum se păstrează ca să nu devină dăunătoare
Pe perioada verii când temperaturile trec de limitele normale, majoritatea oamenilor tind să mănânce preparate din carne cât mai ușoare, iar carnea de pui este unul dintre acestea. Aceasta este cel mai ușor de gătit tip de carne, având la dispoziție o mulțime de rețete. Însă, cât timp poți să mai mănânci din ea, după ce ai gătit-o?
Pentru a evita să o arunci, carnea de pui este recomandat să fie gătită în cantități mici, deoarece aceasta nu rezistă multe zile în frigider. În funcție de ingredientele pe care le-ai adăugat, perioada în care se poate consuma diferă.
Specialiștii americani de la agenția guvernamentală USDA vin cu răspunsul, pentru a fi sigur că mâncarea ta gătită este încă în „termenul de valabilitate”. Aceștia spun că, în funcție de ingredientele cu care ai gătit carnea, termenul în care poți să o mănânci diferă, însă în medie este de până la trei zile. Deși depinde de fiecare persoană în parte, după această perioadă există anumiți agenți patogeni care se dezvoltă pe carne, care nu sunt posibil de recunoscut, deoarece nu au gust sau miros, deci nu vor schimba aspectul mâncării tale.
Există totuși și excepții
Există și excepții atunci când vine vorba de termenul de valabilitate al cărnii de pui. Dacă aceasta este adăugată în alte preparate, cum ar fi o salată, termenul de consum poate să crească până la 4 zile, iar în cazul unu hot-dog din pui, acesta rezistă și până la două săptămâni în frigider, dacă se află într-un ambalaj închis. Dacă ambajalul este deschis, acesta se poate consuma în termen de o săptămână.
Cum îți dai seama dacă puiul este stricat
În ceea ce privește termenul de valabilitate al cărnii, oamenii pot să identifice carnea stricată prin mirosul neplăcut sau aspectul dubios al acesteia. De asemenea, în afară de mucegaciul care ne arată clar că trebuie aruncată, pe carne mai poate să apară o textură vâscoasă sau alunecoasă.
Pentru a nu ajunge la risipă, este indicat să gătești carnea în cantități mici, dacă nu ai mulți invitați la masă.