Cum să dezgheți rapid carnea de orice fel. În 10 minute poți să te apuci de gătit
Publicat pe 08.08.2022 la 18:06 Actualizat pe 08.08.2022 la 18:15
Vrei să pregătești ceva de mâncare, dar te grăbești? Iată cum poți să dezgheți rapid carnea de orice fel. Nu trebuie să mai aștepți ore întregi, ci în doar 15 minute te poți apuca de gătit. Acest truc te va ajuta de acum.
- Cum să dezgheți carnea în 15 minute
- Trucul care te va ajuta mereu
Îți dorești să gătești ceva rapid? Iată cea mai bună soluție cu care poți să dezgheți carnea de orice fel repede. În doar 15 minute te poți apuca să pregătești mâncarea. Ce pași importanți trebuie să urmezi.
Truc genial pentru a dezgheța rapid carnea
Dacă vrei să gătești mai repede, dar carnea este înghețată, pune o oală cu gura în jos, pune carnea deasupra ei, iar peste pune a doua oală plină pe jumătate cu apă caldă. În cel mult 10 minute te bucuri de rezultat și te poți apuca de gătit.
În cât timp se dezgheață carnea de pui, porc sau vită
Carnea de pui se dezgheață în apă rece, care trebuie schimbată o dată la 30 de minute. În general, aceasta poate fi gătită în aproximativ o oră, dar dacă ținem cont de trucul de mai sus o putem folosi în mai puțin de 10 minute.
Cu toate astea, carnea de vită se dezgheață mai greu decât celelalte. Aceasta poate fi gătită în cel puțin două ore, dar dacă ne folosim de trucul pe care vi l-am prezentat mai sus te poți apuca de pregătit mâncarea în doar câteva minute.
În general, carnea de porc de dezgheață în cel mult o oră și jumătate, în apă rece, dar te poți apuca de gătit în doar câteva minute datorită trucului.
În cât timp se dezgheață carnea la microunde
Multe gospodine dezgheață carnea la microunde atunci când se grăbesc. Un kilogram de carne poate fi gătită datorită acestui truc în doar 10 minute. Dacă vrei și tu să folosești acest truc, pune carnea într-un recipient sigur, bag-o în cuptor, apasă pe butonul de dezghețare, iar apoi așteaptă.
Cum se decongelează carnea tocată
Dacă vrei să decongelezi carnea tocată, pune-o într-o pungă etanșă, după care las-o în apă caldă. Apa trebuie schimbată pe măsură ce se răcește cu una fierbinte. Se lasă până se dezgheață, iar apoi o poți găti.
Carnea se dezgheață mai rapid în apă rece?
Toate gospodinele știu că dacă se lasă carnea înghețată în apă rece se va dezgheța mai repede. În cazul în care o lăsăm la temperatura camerei sau în apă fierbinte, mijlocul acesteia va rămâne înghețat.
Apa rece este una dintre cele mai rapide metode prin care se poate dezgheța mai repede carnea. Cu atât mai mult, trebuie să știi că apa trebuie schimbată des.
Cât rezistă carnea la frigider după decongelare
După decongelare, carnea de porc, de vită și de pui mai poate fi păstrată în frigider doar pentru cel mult cinci zile, asta pentru că se va strica și riscăm să ne confruntăm cu probleme de sănătate în cazul în care o consumăm după ce i-a trecut termenul.